GP2 - MARKELOV ELSŐ GYŐZELMÉT SZEREZTE MEG A KÁOSZFUTAMON MONACÓBAN

_r6t4516_3648318.jpg

Artem Markelov nem akárhogyan szerezte meg első győzelmét a GP2-ben.

Már a rajtnál eléggé izgalmasan alakultak a dolgok a GP2 monacói főversenyén - Sergej Sirotkin csúnyán beragadt a piros lámpák kialvását követően, így Norman Nato tört az élre, sőt, az orosz kis híján Jordan Kinggel szemben is veszített egy pozíciót.

Azonban Sirotkin nem akarta azt, hogy meglógjon előle Nato, így próbálta a vetélytárs által diktált tempót tartani, ám ez a szituáció olyannyira nyomás alá helyezte őt, hogy végül ő hibázott, s az Uszoda után a palánknak ütközött, könnyes búcsút véve a viadaltól.

Viszont nem csak az SMP Racing orosz pilótája fejezte be idejekorán a 42 körös monacói száguldást. Nicolas Latifi és Jordan King is az alagútban vetett véget a versenyének, míg Jeffri a Rascasse-kanyarban vérzett el, rajtuk kívül pedig még Jimmy Erikkson és Luca Ghiotto véreztek el.

A káosz és egy elképesztően jó stratégia révén pedig a 15. helyről startoló Artem Markelov húzta be a futamgyőzelmet, ezzel első sikerét aratva a GP2-ben. Az orosz számára jól jöttek ki a VSC-fázisok, valamint a 40. körre időzített, egyetlen kerékcsere, amely után a futamot végig vezető Norman Nato nem tudta megelőzni, így bejött másodiknak. A dobogó legalsó foka Oliver Rowlandé lett, a további pontszerző pozíciókban Lynn, Evans, Marciello, Giovanazzi, Kirchhofer, Matushita és De Jong futott be. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr158760950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása