F1 - A HALO JÖHET 2017-TŐL

image16x9_img_1024_medium_3.jpg

Úgy tűnik, a Forma-1-es Technikai Munkacsoport azt a döntést hozta meg, hogy a Ferrari által kipróbált halo-rendszer érkezik 2017-től a Forma-1-be.

Jules Bianchi és Justin Wilson fatális végkimenetelű baleset óta a Forma-1-ben mindennapos téma a megoldás megtalálása a fejvédelemre. Ebben a témában az elmúlt hónapokban számos előrelépés történt, két csapat már pályára is vitte a maga variációját.

A februári téli teszteken a Ferrarin jelent meg a halo-rendszer, míg az Orosz Nagydíj első szabadedzésén a Red Bull próbálta ki az "aeroscreen"-t.

A csapatképviselők és az FIA-s versenyigazgató alkotta Technikai Munkacsoport szombaton reggel Monacóban tárgyalóasztalhoz ült, hogy a résztvevők döntést hozzanak arról, hogy 2017-től a halo vagy az aeroscreen jelenjen meg az autókon.

Végül előbbi mellett tették le a voksukat, hivatkozva a kevesebb hibalehetőségre. Értesülések szerint a Ferrari sokat fejlesztett a glórián az elmúlt időszakban, így rövidesen újra sor kerülhet egy tesztelésre. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy a Red Bull ma reggel már helyezheti is ki a kukafedélre az aeroscreen névre hallgató eszközt, hanem azt, hogy tesztelése után 2018-ban akár újból képbe kerülhet.

Az FIA a bakui futam után fogja végrehajtani a próbákat minden bizonnyal, a végleges döntés pedig Silverstone-ra lesz meg, miszerint készen áll-e a halo már a 2017-es bevetésre.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr48757450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása