WTCC - DRÁMAI VÉGJÁTÉK UTÁN LOPEZ NYERTE AZ ELSŐ FUTAMOT CHILTON ÉS MICHELISZ ELŐTT A ZÖLD POKOLBAN!

13255909_10153705642562057_441000184392182782_n.jpg

A Citroen argentin címvédője, José Maria Lopez nyerte meg az első futamot a Nordschleifén, miután az utolsó körben drámai módon estek ki többen is. A dobogóra még Tom Chilton és Michelisz Norbert állhattak.

Nem izgalmaktól mentes a németországi első verseny a WTCC-ben, melyet a Nürburgring 24h betétprogramjaként rendeztek meg 11:20-tól magyar idő szerint. Miután az időmérőn 10. lett, a nyitófutamon a fordított rajtrács révén a pole-ból indulhatott a hondás Tiago Monteiro, aki nagyon szépen el tudott jönni a piros lámpák kialvását követően. Azonban a két gyári Citroen rajtolt brutálisat, Mullerrel és Lopezzel, akik az 1-es kanyarban már a 4-5. helyen fordultak, a 9-10.-ről rajtolva! Michelisz Norbert indulása igencsak felemásra sikeredett - ugyan be tudott férkőzni a start utáni métereken beragadó Catsburg, de a Citroeneken kívül Coronel is elment mellett, így az első pár kanyart követően a nyolcadik helyen haladt.

Azonban a magyar rövidesen, egészen pontosan egy kör múlva már a hatodik pozícióban találta magát, ugyanis Bennaninak volt egy csúnya lendületkiesése, míg Björknek az olajnyomással gyűlt meg a baja, s kiesett.

Viszont az igazi drámai fordulatokat a harmadik kör hozta. Először Tom Coronel kapott bal első defektet, s csapódott neki a szalagkorlátnak. 1-2 perccel később pedig Tiago Monteiro gumija durrant szét, de a portugál már nagyobbat esett, s ráadásképpen még Yvan Muller is nekiütközött, így az első két helyezett kiesett. Monteirót mellkasi fájdalmak miatt kórházba vitték, de már jól van a portugál, sőt, a késő esti órákban a kórházat is elhagyhatta.

José Maria Lopez pedig valami csoda folytán, de el tudta kerülni az orra előtt ütköző vetélytársakat, s így a vezetést át tudta venni, majd a futamgyőzelmet is behúzta. Mögötte Tom Chilton lett a második az SLR-Citroennel, míg a dobogó legalsó fokára a magyar Michelisz Norbert állhatott fel, legjobb hondásként. Márkatársa, Rob Huff a negyedik lett az utolsó előtti rajtkockából indulva, s megelőzve Bennani privát Citroenjét, valamint Valente és Tarquini Ladáját. Fredrik Ekblomnak is jár a dicséret, ugyanis a rajtrács végéről indulva nyolcadikként ért célba, Catsburg és a Nordschleife-királynő, Sabine Schmitz előtt. Ficza Ferenc a 12. helyen ért célba a Zengő Motorsport gépével.

Az első futam végeredménye:

ger_r1.jpg

A WTCC és az ETCC mezőnye együtt volt pályán.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr208754034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása