INDYCAR - HINCHCLIFFE NYERTE AZ INDIANAPOLIS 500-AS SZOMBATI IDŐMÉRŐJÉT

jhh_4398.jpg

Tavaly még kis híján végzetes balesetet szenvedett el a Indianapolis 500-on a Schmidt Peterson Motorsports kanadai pilótája, James Hinchcliffe - a minap pedig megnyerte a kétnapos időmérő edzés első felvonását. Komoly meglepetések a TOP-9-ben, melybe a bajnoki éllovas Simon Pagenaud is éppen csak bejutott.

A jövő hétvégén nagyon fontos esemény kerül megrendezésre az amerikai-ow világában, egészen pontosan a 100., jubileumi Indianapolis 500-as. A tradícióknak megfelelően pedig már egy héttel korábban megrendezik a két felvonásos időmérő edzést. Szombaton este sor került megrendezésre az első csörte. Ez az időmérő abból a szempontból volt kulcsfontosságú, hogy az ezen futott négy időmérős kör átlaga révén dőlt el az, hogy melyik kilenc pilóta küzdhet meg vasárnap a pole-ért, valamint az, hogy kik azok, akik a 10-33. helyek sorsáról döntenek.

A szombati időmérésen az egy éve még itt óriásit bukó James Hinchcliffe bizonyult a legjobbnak, megelőzve a 2014-es győztest, Ryan Hunter-Reay-t, valamint az az évi bajnokot, Will Powert. A legjobb kilencbe rajtuk kívül még Helio Castroneves, Townsend Bell, Josef Newgarden, Mikhail Aleshin, Carlos Munoz és a bajnokság éllovasa, Simon Pagenaud. Tehát összesen öt Honda és négy Chevrolet mérkőzhet meg az indianapolisi pole-ért. Meglepetésre ebbe a társaságba nem került be a tavalyi győztes, Juan Pablo Montoya és a címvédő Scott Dixon sem.

A Dale Coyne-nak két autója sem tudott részt venni az időmérőn, mégpedig Gabby Chaves és Pippa Mann, utóbbi az időmérőn törte össze az autóját. Max Chilton pedig az utolsó szabadedzésen elszenvedett balesete miatt kell majd az utolsó rajtkockából rajtolnia.

A folytatásra ma 20:45 és 23:40 között kerül sor.

A szombati időmérő eredménye:

indy500_szombat_kvali.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr778737938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása