F1 - ÍME A HONDA JÖVŐBENI TERVEI AZ ERŐFORRÁST ILLETŐEN!

fernando_alonso_spanish_f1_grand_prix_qualifying_ln2nw4v6t5tl.jpg

A McLaren-Honda motorja állandó fejlesztés alatt áll, jövőre pedig - a zsetonrendszer eltörlésével - át is alakulhat.

A szabálymagyarázat szerint egy évben egy pilóta öt erőforrást használhat fel büntetlenül, így a motornak úgy nagyjából 4-5 versenyt kell kibírnia. Emiatt vannak úgy a McLaren-Hondánál, hogy a nagy fejlesztések érkezését és a menetrendszerű cseréket igyekeznek azonos időpontra tervezni, hogy egy-egy nagyobb fejlesztés esetén ne kelljen újabb motorcserét végrehajtani.

fernando_alonso_spanish_f1_grand_prix_28kuh9dzdr_l.jpg

Mindennek tudatában lassan eljön az ideje annak a McLarennél, hogy Alonso és Button is új aggregátot kapjon. Alonso jelenlegi motorját immár négy futam óta nyúzza, miután az Ausztrál Nagydíjon történt balesete után ki kellett cserélni. Button MP4-31-esében pedig a legutóbb a bahreini meghibásodást követően történt motorcsere. Emiatt a McLaren azt a döntést hozta, hogy vagy Monacóban, vagy Kanadában sor kerítenek az újabb cserére.

A Honda motorfőnöke, Yusuke Hasegawa az autosport.com hasábjain annyit árult el, hogy folyamatosan fejlesztik a V6-os egységet, és meglehet, hogy már a jövő héten érkezik néhány alkatrész. Azonban kiemelte, hogy semmit nem akarnak elkapkodni, magyarán nem apró módosítgatásokra akarják "elpazarolni" a megmaradt 14 zsetonjukat, épp emiatt megy tanakodás arról, hogy melyik helyszínen érkezzen a frissített verzió.

stoffel_vandoorne_f1_testing_barcelona_inxejqmlnp7l.jpg

Mindemellett a szakember azt is elárulta, hogy amennyiben jövőre tényleg el fogják törölni a zsetonrendszert, aki radikális módon, teljes mértékben átalakítják a motort - árulta el a motorsport.com számára. Hasegawa szerint még egy teljesen új kialakítása sem elképzelhetetlen.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr548737520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása