F1 - A FERRARI KEZDHETTE MEG A GUMITESZTELÉST 2017-RE

ferr-raik-bahr-2014-1.jpg

A Pirelli megerősítette, hogy a Scuderia Ferrari 2014-es autójára kerülhettek fel elsőként a Pirelli jövő évi abroncsainak kezdetleges változata, melyet Jean-Éric Vergne vihet pályára Fioranóban.

Ma már nem ez az első Pirellivel kapcsolatos hírünk - épp az imént számoltunk be arról, hogy korábban a gumicég már tesztelte a jövő évi gumik prototípusát egy GP2-es autóval és az egykori Forma-1-es versenyzővel, Pastor Maldonadóval.

A Pirelli azonban a délután folyamán kiadott egy közleményt, hogy minap felkészülések következő nagy fázisát és Fioranóban Jean-Éric Vergne-t küldték pályára egy (a fenti képen látható) 2014-es Ferrarival. Annyit tudni a gumiabroncsokról, amelyek felkerültek az autóra, hogy méretük még a mostani gumikéval -megegyező, azonban már több 2017-es fejlesztést tartalmaz.

jean_eric_vergne_v8_supercars_clipsal_500_rmhascxoqrzl.jpg

Az autosport.com úgy tudja, hogy ha Vergne ma nem tudja befejezni a munkát, akkor azt holnap délelőtt még folytathatja. Érdemes megemlíteni, hogy ez a teszt még nem számít bele abba a 25 napba, amit a Forma-1 gumigyártója kapott az FIA-tól, ugyanis 2014-es vagy annál régebbi autóval teljesen szabályos tesztelni, azonban ezen lehetőséggel csak idén tud élni a Pirelli.

Az imént megnevezett szakportál úgy tudja, hogy a következő tesztet a Pirelli a Spanyol Nagydíj után fogja megejteni, a részletes tesztprogram pedig a következő hetekben kerül összeállításra.

Az autosport.com információi szerint a 2014-es (vagy esetleg annál régebbi) autókkal történő tesztelési feladatokat a csapatok tesztpilótái fogják elvégezni, ahogy az történik jelen esetben Jean-Éric Vergne-nyel a a Ferrari részéről. Azonban úgy tudni, hogy amikor már a 2017-es szabályoknak megfelelően átalakított 2015-ös gépek kerülnek a főszerepbe, akkor a Pirelli már saját tesztpilótáját szeretné a volán mögé ültetni, hogy egységes visszajelzéseket kapjon a gyártó. Erre a legesélyesebb pedig Pastor Maldonado vagy Giedo van der Garde - utóbbi szintén ott volt a GP2-es autóval történő mugellói teszten. Ezeket az autókat pedig a Mercedes, a Ferrari, a Red Bull, illetve a Williams - Force India - McLaren trióból további két csapat fogja felkészíteni a Pirelli számára.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr208683668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása