F1 - PASTOR MALDONADO LETT A PIRELLI ÚJ TESZTVERSENYZŐJE

pastor_maldonado_f1_grand_prix_singapore_qualifying_naad870hyn6l_1.jpg

Visszatért a Forma-1 hírhedt "balesetkirálya": Pastor Maldonado segít felkészülni a Pirellinek 2017-re!

Mint ismeretes, a 2017-es szabálymódosítások értelemében a Pirellinek teljesen új abroncsokkal kell előrukkolnia, melyek nagyobbak és szélesebbek, mint a mostani gumik. Ezek kifejlesztésére az olasz-kínai gumicég összesen 25 tesztnapot harcolt ki a Nemzetközi Automobil Szövetségnél. Három nap alkalmával azonban már tesztelte a Forma-1 hivatalos gumiszállítója a jövő évi gumik kezdetleges verziót egy GP2-es autóval. Mostanra a motorsport.com azt is kiderítette, hogy ki rejtőzött a bukósisak alatt a gumiabroncsok tesztelésének alkalmával.

Nem más, mint a 96 Forma-1-es nagydíjon résztvevő egyszeres futamgyőztes, a baleseteiről híres venezuelai Pastor Maldonado! A hírek szerint Maldonado két napon át Mugellóban vezetett, egy napot pedig egyetlen futamgyőzelmének helyszínén, a barcelonai pályán töltött e célból. Azt nem tudni, hogy a venezuelai pilóta vállal-e hasonló feladatokat a későbbiekben.

Egy biztos, viszonylag kevesen gondoltunk volna arra, hogy ő segíti a Pirelli munkáját, mivel a karrierjével kapcsolatos hírek igencsak elcsendesültek azóta, hogy a Renault lapátra tette annak révén, hogy a venezuelai főtámogatója, a PDVSA a Venezuelában kirobbant olajválság következtében szinte fizetésképtelenné vált, így a dán Kevin Magnussen váltotta őt, a Jack&Jones ruhacég támogatottjaként.

Ami pedig a Pirelli tesztmenetrendjét illeti, ha a GP2-es autókkal befejeződött a tesztelés, a Ferrari, a Mercedes, a Red Bull és a Renault segítségével a 2014-es autók lépnek színre. Elvileg a McLaren is szerepet kapott volna a tesztfolyamat ezen szakaszában, ám akkor a wokingiak még Mercedes-motorokat és nem Honda-aggregátokat, így a részvételük meghiúsult.

Augusztusban pedig a 2017-es szabályoknak megfelelően átalakított 2015. évi, hibrid autókra kerülnek fel a jövő évi gumik. A fentebb már megemlített szakportál úgy tudja, hogy a gumigyártó számára a legnagyobb kihívást a helyszínek megtalálása jelenti.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr298683618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása