MOTOGP - LORENZO 2016 VÉGÉN ELHAGYJA A YAMAHÁT, A DUCATIHOZ IGAZOLT A KÖVETKEZŐ KÉT SZEZONRA!

lorenzo-shark-2.jpg

Hétfőn jelentették be, hogy a háromszoros MotoGP-világbajnok Jorge Lorenzo 9 év után, az év végén elhagyja a Yamahát, és a következő két szezonra a Ducatihoz írt alá.

Hétfő délután bejelentette a Yamaha, hogy 2016 végén távozik a csapattól spanyol pilótájuk, Jorge Lorenzo. A 28 éves címvédő 9 év után hagyja el a hangvillásokat, melynek színeiben eddig három világbajnoki címet, 41 futamgyőzelmet és 99 dobogós helyezést szerzett.

Pár perccel később pedig a Ducati megerősítette, hogy 2017-ben és 2018-ban garantáltan náluk fog versenyezni Lorenzo. A motorsport.com értesülései szerint pedig további egy évre van opciója a spanyolnak.

Az átigazolás utaló első jelek a szezonnyitó katari hétvégén érkeztek, amikor a Yamaha mindkét pilótájának felkínálta a szerződéshosszabbítás lehetőségét. Akkor Rossi szinte azonnal igent mondott, míg Lorenzo gondolkodási időt kért. Már ekkor megkezdődtek a spekulálások, miszerint a spanyol a Ducati ajánlatára vár. A bolognaiak már pár évvel ezelőtt is megkörnyékezték a spanyolt, az elmúlt hetekben pedig sokan úgy tudták, hogy a szóbeli megállapodásra már sor került.

Így a jövő évtől kezdve Valentino Rossi új csapattársat kap, kinek személye rövidesen bejelentésre kerül. A legfőbb esélyes Maverick Vinales lehet.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr218646330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása