F1 - ROSBERG-POLE, RICCIARDO-PARÁDÉ, HAMILTON-DRÁMA KÍNÁBAN AZ IDŐMÉRŐN!

cgjog6ww8aatisx.jpg

Nico Rosberg nyerte a kínai időmérőt Daniel Ricciardo, Kimi Raikkonen és Sebastian Vettel előtt! Lewis Hamilton pedig csak a mezőny végéről várhatja majd a piros lámpák kialvását!

A nedves körülmények közt megrendezett harmadik szabadedzés után az időmérés már többnyire száraz aszfalton zajlott le.

cgjvojmuiaa_xwu.jpg

A Q1-ben az elején még páran az intermediate gumikat választották, ugyanis elvétve még volt 1-2 tócsa a pályán. Azonban az első szakaszt még az elővigyázatosság ellenére is meg kellett szakítani, már 3 perc után, ugyanis a manoros Pascal Wehrlein a célegyenesben nekicsúszott a falnak, miután a német autóját megdobta egy bukkanó, ami nagyjából a célvonallal azonos helyen található, utána pedig rácsúszott egy vízátfolyásra.. Így pedig a bahreini versenyen tündöklő Wehrlein számára hamar véget ért a menet.

Az időmérő pályaszárítás és -takarítás miatt nagyjából 20 percig állt, utána pedig még nagyjából 14 perc volt hátra a Q1-ből. Szörnyen alakult az időmérő Lewis Hamilton számára, akinek egyetlen próbálkozását Max Verstappen hiúsította meg, utána pedig már ki sem jött a bokszból a négyszeres világbajnok, ugyanis szinte az egész Q1 alatt MGU-hiba gyanúja állt fenn. Így pedig a Mercedes címvédője holnap csak a 22. helyről startolhat, ugyanis még a hétvége előtt begyűjtött egy 5 helyes rajtbüntetést váltócsere miatt. Hamiltonnal és Wehrleinnal együtt búcsúzott az első etap után a két Renault, a haasos Esteban Gutiérrez, valamint Rio Haryanto is. Az élen pedig a két Ferrari zárt, Vettellel és Raikkonennel.

cgji51ouyae5c11.jpg

A második szakaszt sem úsztuk meg piros zászlós megszakítás nélkül, ráadásul pont a lehető legrosszabbkor került sor erre. 1 perc 17 másodperccel a leintés előtt Nico Hülkenberg Force Indiájáról leesett a bal első kerék, miután a csapat szerelői nem rögzítették megfelelően. Az eset miatt minden bizonnyal büntetést fog kapni a silverstone-i székelésű gárda.

A korábban megfutott köridők alapján pedig a Ferrari tarolt a Q2-ben is, igaz, ezúttal már Raikkonen - Vettel felállásban. A Q2 után pedig Massának, Alonsónak, Buttonnak, Grosjeannak, Ericssonnak és Nasr-nek kellett búcsúznia.

A harmadik szakaszban első nekifutásra Kimi Raikkonen állt az élre, egy tizeddel megelőzve a szintén szuperlágy abroncsokat választó Nico Rosberget. Azonban a fináléban a Mercedes pilótája könyörtelenül szerezte meg pályafutása 23. pole pozícióját első futamgyőzelmének a helyszínén. A németet kisebb meglepetésre Daniel Ricciardo követi az eredménylistán, miután a Ferrari duója nem tudott javítani a végén, így Raikkonenéknek ezúttal be kellett érniük a második sorral.

cgjz_cvxeaa7ecg.jpg

Az első 10-be még Bottas, Kvyat, Perez, Sainz Jr., Verstappen és Hülkenberg fértek be. Az 56 körös Kínai Nagydíj holnap reggel 8-kor rajtol magyar idő szerint.

Az időmérő edzés végeredménye:

cgjpglvumaannrh.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr58631842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása