F1 - VILLÁMHÍREK (2016.04.06.)

cfxj80lw4aaf6cu_1.jpg

Hírcsokor a Forma-1 világában történő legfrissebb aktualitásokról.

BAJBAN A SAUBER, AZ ALFA ROMEO LEHET A MEGMENTŐ?

Még a bahreini paddockban kapott szárnyra egy pletyka, miszerint a Sauber F1 Team már az utolsókat rúghatja a száguldó cirkuszban, anyagi okokból kifolyólag. A 2013 óta folyamatosan ilyen jellegű problémákkal küszködő svájci csapat főnöke, Monisha Kaltenborn nem véletlenül nem volt ott Bahreinben a múlt hétvégén, ugyanis a hölgy Svájcban maradt annak érdekében, hogy minden követ megmozgasson annak érdekében, hogy előteremtse a szükséges anyagi hátteret.

A hírek szerint már olyannyira rosszul áll a Sauber csapata, hogy a logisztikai költségek rendezése is problémát okoz, így természetesen a sajtóban felmerült az az opció is, hogy a tavalyi Amerikai Nagydíjon 400. versenyét teljesítő Sauber F1 Team kihagyhatja a soron következő Kínai Nagydíjat.

Ez a hír még vasárnap este látott napvilágot, két napra rá, kedden viszont úgy értesültünk több forrásból is, hogy a Sauber számára az Alfa Romeo dobhatná be a mentőövet, melynek Forma-1-be való esetleges visszatéréséről szintén lehetett hallani az elmúlt napokban, s ezzel kapcsolatban a Ferrari-elnök Sergio Marchionne már nem egyszer mondta azt, hogy szívesen viszont látná a Forma-1 történetének első bajnokautójával előálló márkát.

Úgy tűnik, hogy ez a visszatérés a Sauber bajának révén történhet meg, ugyanis azzal, hogy a hinwiliek megmenekülnének, cserébe némileg teret kéne engedniük az Alfa Romeónak. Természetesen mindez egyelőre még csak pletyka szinten terjed, a Sauber még egyik hírre sem reagált.

TÖBB FORMA-1-ES IS ÉRINTETT AZ OFFSHORE-BOTRÁNYBAN

Tegnap robbant ki a "Panama Papers" névre hallgató kiszivárogtatási botrány, amely azt takarja, hogy egy Panamában székelő ügyvédi iroda, nevezetesen a Mossack Fonseca alsó hangon 11 millió dokumentumot szivárogtatott ki, melyek több, mint 200000 ismert személy offshore cégeinek az adatait tartalmazza. A Forma-1 világa sem maradt ki az ügyből, ugyanis érintett benne a volt Forma-1-es versenyző, Jarno Trulli, a Ferrari F1-es csapatának ex-elnöke, Luca Di Montezemolo, valamint a Mercedes jelenlegi pilótája, a német Nico Rosberg. Német lapértesülések szerint ezeket az offshore-hálózatokat vagyonelrejtés, adóelkerülésre, valamint pénzmosásra használták.

A beszámolóból kiderült, hogy Nico Rosberg szerződését a Mercedesszel a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett Ambitious Group Limited cég kötötte meg. A német Motorsport-Total az üggyel kapcsolatban megkereste a Daimler képviselőjét, aki elárulta, hogy a Mercedes, valamint Rosberg nem követett el jogsértést, majd hozzátette, hogy a márka minden üzleti kapcsolata bizalmas.

Trulli annyit mondott a felmerültekkel kapcsolatosan, hogy minden üzleti dolga átlátható, míg Montezemolo azt nyilatkozta, hogy sosem hallott a Mossack Fonseca-ról.

KOMOLY ADÓSSÁGOT HALMOZOTT FEL A KORÁBBI KÉTSZERES VILÁGBAJNOK

Brazil lapok számoltak be a napokban arról, hogy a kétszeres világbajnok ex-pilóta, Emerson Fittipaldi eléggé nagy, 27 millió dolláros adóssága van. Olyannyira súlyos a helyzet, hogy Fittipalditól el fognak kobozni néhány trófeát, valamint azt az autóját, melyen az 1969. évi Indy 500-on, továbbá azt, mellyel az 1975-ös Forma-1-szezonban vett részt.

AZ FIA EGY ÉRDEKES ÜGYBEN VIZSGÁLJA A FERRARIT

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálja a Ferrarit, azzal a gyanúval, hogy a maranellói gárda a pit wall-on megszegte a kódolt üzenetekre vonatkozó szabályt. Egy árulkodó kép van arról állítólag, hogy az ausztrál verseny során a Ferrari csapattagjai azt írták ki Sebastian Vettelnek, hogy "3.2-LFS6-P1".

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr298574548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása