F1 - KAPOTT EGY ÚJABB ESÉLYT AZ ELIMINÁCIÓS IDŐMÉRŐ

image1_img_640_medium_5.jpg

A Forma-1 Bizottság csütörtöki ülésén az a döntés született, hogy a Bahreini Nagydíjon nem lesz változás az időmérő lebonyolításával kapcsolatosan, kap egy második esélyt a Melbourne-ben látott verzió!

A minap tartották meg az Forma-1 Bizottság ülését, hogy megvitassák az időmérő edzés sorsát a továbbiakban. Összesen 26-an ültek tárgyalóasztalhoz, képviselők a FOM, az FIA, a csapatok, a promóterek, a szponzorok, valamint a technikai partnerek részéről.

A Melbourne-ben lezajlott katasztrofális időmérő edzés után a csapatok elvileg törölték az eliminációs időmérést abban a formában, hiszen rossz és élvezhetetlen volt. Ennek kiküszöbölésére 2 lehetséges opció lett volna:

A.) A Forma-1 Bahreinben visszatér a hagyományos, régi időmérőhöz, amit 2015-ben és az azt megelőző pár évben láthattunk.

B.) Bahreinben egyfajta "mixelt" időmérőre kerül sor, melyen a Q1 és a Q2 az eliminációs rendszer szerint, míg a Q3 a régi kerékvágásban zajlott volna le.

+ C.) Megtartják a melbourne-i borzalmat, amennyiben nem születik megegyezés.

Márpedig nem született megegyezés csütörtökön 17:00-ig, így a "választás" pedig végül a cikkben "C.) opcióként" számon tartott eliminációs kvalifikációra esett. A döntéshozók még egy esélyt adnak a melbourne-i borzalomnak, mivel nem tartották volna jó ötletnek azt, ha azonnali változással rukkoltak volna elő.

A FOM elnöke, Bernie Ecclestone, aki a melbourne-i időmérő edzés után ő maga mondta azt, hogy "ez eléggé tré volt", javasolta a Melbourne-ben látott szisztéma megtartását még egy hétvégére erejéig, mélyebbre menő elemzések elvégzésének céljából.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr68523320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása