F1 - ALONSO ÉS RAIKKONEN V6-OSA IS TÚLÉLTE A SZEZONNYITÓT

cd-fgstueaaliv3.jpg

Spanyol és olasz lapértesülésekből úgy tudni, hogy Fernando Alonso és Kimi Raikkonen motorja is túlélte a számukra kifejezetten kalandos melbourne-i szezonnyitót.

Fernando Alonso horrorisztikus melbourne-i balesetét kevesen mertek volna fogadni akár egy lyukas 20 forintosban, hogy még valami hasznosítható arról a McLaren MP4-31-esről. Ugyan a ripityára tört karosszéria és a szintén kukázható állapotba került felfüggesztés értéke eléri a 300.000 eurót, azonban a motor, a sebességváltó, valamint a monocoque alváz megúszta szárazon a kemény karambolt - számolt be a hírről a spanyol Marca. Úgy tudjuk, hogy a 200 kilométer/órás sebességnél történt baleset folyamán a spanyol pilóta 48 méter repült, és a hírek szerint a spanyol 46 G-s erőhatás érte.

cebvf2-wiaakufd.jpg

Kimi Raikkonen számára sem alakult túl jól a 2016-os szezonnyitó az Albert Parkban. A 2007-es világbajnok nem sokkal az újraindítást követően kényszerült kiállni a versenyből, a turbó túlmelegedése okán.

Amikor a Jégember megérkezett a depóba, a feje fölött található légbeömlő ki is gyulladt, amit a Ferrari szerelői viszonylag gyorsan el tudtak oltani, és úgy tűnik, hogy ezzel a motort is megmentették, mivel az Autosprint értesülései szerint a V6-os a későbbiekben még felhasználható, azaz nem veszített el egy motort már a szezon elején az olasz márka.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr668521310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása