F1 - A GPDA NYÍLT LEVÉLBEN KÖVETEL VÁLTOZÁSOKAT!

cd9nzylwwaaggxa.jpg

A Versenyzők Szövetsége (GPDA) szerdán nyílt levelében adott hangot a kérésének, hogy irányítsák másképpen a Forma-1-et.

A GPDA szerdán nyílt levélben üzent a Forma-1 irányítóinak, hogy irányítsák másképp a száguldó cirkuszt, ugyanis a jelenlegi szisztéma már elavult és rendkívül rosszul strukturált, erre pedig a Forma-1 legutóbbi öngólja világított rá, amely az eliminációs időmérő edzés volt. A sebtiben bevezetett, majd már első ízben megbukott időmérő formátum egyértelmű bizonyíték a Forma-1 vezetőségének céltalanságára, melyet ilyen tessék-lássék próbálkozásokkal kívánnak kiküszöbölni.

A nyílt levélben az áll, hogy a jelenlegi vezetési rendszer abszolút hátráltatja a sport fejlődését, ennek megfordítása érdekében pedig változásokra van szükség, mihamarabb. Ugyanis hagyján, hogy az elavult döntéshozási szisztéma hátráltatja a fejlődését, de csak káoszt teremet, amely negatív hírnévben tünteti fel a Forma-1-et, továbbá gátolja azt, hogy a királykategória megfeleljen a szurkolók következő generációja által feltámasztott követelményeknek, valamint azt, hogy a sportág növekedést érjen el globális szinten.

Mindezek miatt a pilóták nagyja elégedetlen, és mindennek tudatában a Versenyzők Szövetség arra szeretné kérni a tulajdonosokat, hogy a lehető leghamarabb gondolkodjanak el a Forma-1 kormányzásának megreformálásán. A cél az, hogy a jövőbeni irányok és döntések átfogó terv alapjain feküdjenek, legyen szó akár hosszú, akár rövid távúakról, sportszakmai, műszaki vagy üzleti jellegűekről. Ennek a tervnek pedig minden áron a száguldó cirkusz alapelveit és főértékeit kell képviselnie.

A GPDA irománya arra is rámutat, hogy a pilóták legfőbb célja a versenyzés jobbá tétele, majd egyértelműen kijelenti, hogy a levél nem elvakult támadás a Forma-1 felé, mivel a versenyzők csak szeretnének segíteni abban, hogy a Forma-1 még sok-sok generáció számára élvezhető maradjon és legyen.

A levelet a 2014 óta elnöki pozíciót betöltő Alex Wurz mellett a szövetség két igazgatója, Sebastian Vettel és Jenson Button is aláírta.

Valamivel később a levéllel kapcsolatban annyit fűzött hozzá az egykori Forma-1-es pilóta, jelenlegi GPDA-elnök Alexander Wurz, hogy véleményük kifejtését már eléggé régóta fontolgatták a pilóták, az utolsó csepp a pohárban a botrányos időmérő edzés volt, tehát nem egy hirtelenjében megvalósított cselekedet volt ez a részükről.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr238521076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása