F1 - A MERCEDES ÁLTAL KIFEJLESZTETT HALO LEHET A BEFUTÓ 2017-BEN

ferrari_halo.png

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) részéről Charlie Whiting elárulta, hogy a Mercedes által kifejlesztett, a Ferrari által kipróbált halo-rendszer kerülhet bevezetésre 2017-től.

A valóságban először a barcelonai tesztsorozat folyamán láthattuk a halo-rendszert, amely a pilóták fejét kívánja védeni. A Mercedes által kifejlesztett eszköz a Ferrari autójára került fel, és noha a pilóták viszonylag pozitív véleménnyel voltak róla, a szurkolók tetszését több szempontból sem nyerte el. Ezek a szempontok pedig a kilátás, a kinézet, valamint a nem teljes védelem.

f1-giorgio-piola-technical-analysis-2016-red-bull-halo-concept.jpg

A kilátással kapcsolatos problémákra a Red Bull által kidolgozott koncepció jelenthetné a megoldást, amelynek első pályatesztjére már a következő hónapban sor kerülhet. Azonban ezen rendszerrel kapcsolatosan felmerült egy probléma, amely miatt könnyedén kútba dobhatják az ötletet. Mégpedig az autóból való kijutáshoz szükséges idő. Az FIA szabálykönyve kimondja, hogy a pilótának 5 másodperc leforgása alatt ki kell jutni a versenyautóból, ez pedig a Red Bull által kidolgozott megoldás esetében nem lehetne kivitelezni.

Mindennek tudatában Charlie Whiting a minap elárulta, hogy jelen pillanatban a Mercedes koncepciója lehet a befutó, hacsak a későbbiekben nem bukkan elő egy jobb alternatíva. Mindenesetre az FIA mindenképpen szeretné, ha jövőre már bevezetésre kerülne a fejvédő eszköz használata. Mindemellett a versenyigazgató azt is kijelentette, hogy a halo minden bizonnyal nem lesz opcionális, ellentmondva Lewis Hamilton vágyának.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr148493328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása