F1 - AUSTIN BIZTONSÁGBAN, INTERLAGOS VESZÉLYBEN...

156928913.jpg

Pár napja vált hivatalossá a hír, hogy az Amerikai Nagydíjat meg fogják rendezni, tehát nem marad el. Azonban most az interlagosi pálya felett csaptak össze a hullámok... 

cota_04.jpg

A Circuit Of The Americas pálya 2012-ben csatlakozott a Forma-1-es versenynaptárhoz kapásból egy 10 éves szerződéssel. Azonban az Amerikai Nagydíj a tavalyi futamot követően komoly veszélybe került az aszfaltcsík kétségbeejtő anyagi helyzete miatt, ugyanis az Amerikai Állam csökkentette az éves támogatás összegét. Mindemellett pedig a tavalyi futam veszteséges volt az ítéletidő miatt, amely megcsapta a jegyeladások számát, továbbá komoly anyagi károkat okozott a létesítményben.

Azonban mostanra tisztázódott az Amerikai Egyesült Államok nagydíjának jövője. Szerdán a COTA elnöke, Bobby Epstein megerősítette, hogy sikerült rendezniük a felmerült anyagi kérdéseket az állammal, így idén nem fog elmaradni az Amerikai Nagydíj. 

2016-ban az 5. Amerikai Nagydíjra fog sor kerülni az austini aszfaltcsíkon, ezen alkalomból pedig a szervezők különleges programokkal készülnek, többek között Taylor Swift fog fellépni.

butt_braw_inte_2009-2.jpg

Azonban ahogyan egy pálya jövője rendeződött, egy másiké veszélybe került, mégpedig az interlagosi Autódromo  José Carlos Pace-é. Ezt maga a FOM-elnök Bernie Ecclestone erősítette meg pénteken a Sky Sports-nak, persze az is előfordulhat, hogy a brit milliárdos . A hírek szerint az interlagos-i pálya most minden követ megmozgat annak érdekében, hogy az elkövetkezendő 8 hónapban rendezzék pénzbeli ügyeiket.

Ebbe a szituációba nagyon rosszkor keveredett bele a legendás brazil pálya, amely 1990 óta megszakítás nélkül látja vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét minden egyes évben, ugyanis a 2014-ben vágtak bele a szervezők azóta is tartó, számottevő átalakításokba, mint például az újraaszfaltozás, az új garázsok, és még sorolhatnánk.

Egyébként meg kissé kétségbeejtő, hogy a Monza és a Nürburgring után Interlagos is veszélybe került, ugyanis mindhárom esetben tradicionális pályáról van szó, ez pedig igencsak csorbít a Forma-1 hírnevén, mivel ezeket a pályák nagyon sok szurkoló szereti... 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr368464546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása