F1 - BARCELONA: RAIKKONEN NYERTE A NEGYEDIK NAPOT, KATASZTROFÁLIS NAPOT ZÁRT A MCLAREN!
Forma-1 2016: Barcelonai tesztsorozat, 4. nap

ccdyinjukaanbs1.jpg

Kimi Raikkonen annak ellenére megnyerte a negyedik tesztnapot a Ferrari SF16-H-val. A Mercedes pedig majdnem 200 kört tett meg ma Lewis Hamiltonnal és Nico Rosberggel, míg Fernando Alonso csak három installációs körig jutott ma a McLaren-Hondával a hűtőrendszer meghibásodásának köszönhetően.

A Ferrari újabb elsőségével, a McLaren-Honda kálváriájával, Haryanto balesetével zárult a barcelonai tesztsorozat első fele. Mindemellett nem feledkezhetünk meg a Mercedesről sem, ugyanis a Hamilton - Rosberg páros a mai nap folyamán is elképesztő távot tett meg Barcelonában, közel 200 kört!

A negyedik tesztnap beosztása:

Délelőtt Délután
Mercedes Lewis Hamilton Nico Rosberg
Ferrari Kimi Raikkonen
Williams Felipe Massa
Red Bull Daniil Kvyat
Force India Alfonso Celis Jr.
Renault Kevin Magnussen
Toro Rosso Max Verstappen
Sauber Felipe Nasr
McLaren Fernando Alonso
Manor Rio Haryanto
Haas Esteban Gutierrez

 

A délelőtti események

A délelőtt folyamán Kimi Raikkonen futotta meg a leggyorsabb kört a Ferrari SF16-H volánja mögött, az új ultralágy gumik alkalmazásával. A "Jégember" a délelőtt folyamán 58 kört teljesített, legjobb ideje pedig 1:23.477 volt.

ccc5n8iwoaaencz.jpg

Meglepően jól ment a nap első felében a Renault Kevin Magnussennel a volánnál, ugyanis a dán pilóta 67 kört teljesített az első 4 óra folyamán. Igaz, körideje majdnem 1.8 másodperccel volt gyengébb, de ez az ultralágy és a lágy gumik közti különbségnek tudható be, ugyanis ki kell emelnünk, hogy sokáig Magnussen állt a tabella élén!

Problémamentes délelőttöt zárt a Toro Rosso azok után, hogy az előző három nap folyamán mindig felmerült valami gikszer, azonban ezúttal Max Verstappen alatt remekül muzsikált az "álcafestéssel" köröző STR11-es. A holland tinipilótát a 3. helyen rangsorolták 13:00-kor, továbbá 75 kör szerepel a neve mellett.

A negyedik Daniil Kvyat lett a Red Bull-lal, az oroszt a sauberes Felipe Nasr követte az ötödik pozícióban.

ccdp4x9w8aajavs.jpg

A Mercedes az időeredmények terén ugyan eddig még korántsem mutatta ki a foga fehérjét, azonban a W07-esbe pakolt körszámok egyenesen elrettenthetik a vetélytársakat, ugyanis a délelőtt folyamán az új orrkúppal rendelkező autóba ülő Lewis Hamilton majdnem 100 kört pakolt bele.

A Force India a hétfői nap után csütörtökön is fejlesztőversenyzőjének, Alfonso Celis Jr.-nak adott lehetőséget. A 19 esztendős mexikói számára azonban eléggé karcsúra sikeredett a reggel 9-től egészen délután 13 óráig tartó etap, ugyanis csupán 36 kört tudott megtenni, amellett, hogy 7.-ként rangsorolták.

A 8. a manoros Rio Haryanto lett. Az indonéz pilóta mögött Felipe Massa, s egyelőre úgy tűnik, hogy a Williams FW38-as nem valami acélos a brazil alatt. A 10. hely pedig a haasos Esteban Gutiérrezé lett.

ccd-nexusaesoqi.jpg

Afelől viszont semmi kétség, hogy a csalódást keltőbb délelőtt a McLaren-Hondához fűzhető, ugyanis Fernando Alonso műszaki okokból kifolyólag csak 3 installációs kört tudott megtenni.

Forma-1 - 2016-os előszezon: Barcelonai tesztsorozat, 4./8. nap - 4 óra elteltével az állás:

ccd2aufwaaabqw.jpg

A délutáni események 

Ahhoz képest, hogy milyen gördülékenyen zajlott a gyakorlás a délelőtt folyamán, a délután meglehetősen kaotikusra sikeredett, főleg az utolsó 2 és fél óra, ugyanis ez idő alatt összesen háromszor lendült meg a piros zászló.

ccfcqtkwiaa2ufj.jpg

Először Rio Haryanto idézte elő a piros zászlót, miután a 4-es kanyarban falba tette a Manor MRT05-öst, így az indonéz elmondhatja magáról azt, hogy két nap alatt kétszer került pályán kívülre autójával. 

A második megszakításra az utolsó óra kezdetén került sor, amikor is Esteban Gutiérrez parkolt le a Haas autójával a 4-es és az 5-ös kanyar között. 

A harmadik piros zászlós fázisra pedig az utolsó percekben került sor, amikor is Kevin Magnussen Renault-ja állt meg 153 kör után.

Végül pedig nem tudták megjavítani Kimi Raikkonen ultralágy gumis köridejét, így a Ferrari finnje megőrizte az első pozíciót, noha délután ismeretlen okok miatt viszonylag keveset volt a pályán. Az ultralágy abroncsokat szintén bevető Daniil Kvyat azonban felzárkózott a második helyre, megelőzve Alfonso Celis Jr.-t, aki a Force Indiával harmadikként. A további sorrend így alakult: Magnussen, Verstappen, Nasr, Rosberg, Hamilton (délelőtt ment), Massa, Gutiérrez, Alonso.

ccd5opvw0aalr50.jpg

A Mercedes teljesítménye mindenképpen kiemelendő, ugyanis Rosberg délután még további 86 körrel tudta megtoldani Hamilton délelőtti 99-esét, valamint a körszámot illetően 100 fölé kúszott a Renault, a Toro Rosso és a Sauber.

Alonsónak pedig délután sem lehetősége arra, hogy elhagyja a depót. Azóta kiderült, hogy egy jelentéktelen probléma tette tönkre a McLaren napját, egészen pontosan a hűtőfolyadék szivárgása, melynek orvosolása alapos szerelési munkát igényelt.

Forma-1 - 2016-os előszezon: Barcelonai tesztsorozat, 4./8. nap - végeredmény:

cce3xxevaaeyktv.jpg

Jövő héten újra négy napon fog tesztelni a Forma-1 mezőnye Barcelonában, keddtől péntekig.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr98419296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása