WRC - OGIER SVÉDORSZÁGBAN IS NYERT

10981703_1152805748109893_2909343417549645533_n.jpg

A világbajnoki címvédő Svédország jeges-havas útjain is megállíthatatlannak bizonyult. 

Sebastien Ogier jelenleg egy külön ligában versenyzik a többiektől, ugyanis három héttel ezelőtti Monte-Carlo-i sikere után most a Svéd Ralit is megnyerte, ráadásul ismét behúzta a Power Stage győzelemért járó három pontot is, ami azt jelenti, hogy eddig 100%-osan teljesít idén a francia. 

A rali második helyén a Hyundai új-zélandija, Hayden Paddon végzett, aki a hétvége elején ügyesen használta ki az indulási pozíciójából adott előnyöket, majd szombaton és vasárnap is remek tempót autózott. A Hyundai így eddig mindkét idei ralin dobogón végzett egy versenyzőjével, aminek köszönhetően elmondható, hogy bár voltak / vannak kezdeti nehézségek az új i20-as modelljükkel, egyelőre jól sikerült annak debütálása. 

A harmadik helyen a félig-meddig hazai pályán versenyző Mads Ostberg lett. A Fiestát kormányzó norvég kényelmesen férhetett fel a dobogóra, miután honfitársa, a Volkswagent vezető Andreas Mikkelsen több kisebb hibát is elkövetett a hétvége során, így csak negyedikként ért célba. 

cblw1xew0aagzqi.jpg

Az extra pontokat érő Power Stage-et tehát Ogier nyerte, ezzel övé a plusz 3 pont, mögötte pedig márkatársa, Mikkelsen ért be a 2. helyen, ami plusz 2 pontot eredményez a neve mellett, míg a 3. Thierry Neuville lett a Hyundai i20-al, ami egy extra pontocskával segíti őt a ponttáblázaton. 

A harmadik VW-pilótának, Jari-Matti Latvalának megint felejthető ralija volt. A finn már a pénteki első két szakasz után technikai problémával küszködött, ami miatt túl sok időt veszített, így ismét nem fért be a legjobb tízbe. Nem csak ő volt azonban, akit utolért a balszerencse. A citroenes Kris Meeke is hasonlóan balszerencsésen kezdte a szezont, ugyanis akárcsak Latvala, Monte Carlo-i nullázása után neki sem jutottak pontok Svédországban sem. Ráadásul a brit egy hasonló hibát követett el, mint a hercegségben: ismét ráhajtott egy kőre egy lassabb kanyarban, ami megsértette az autót. 

A pontversenyben tehát Ogier máris elhúzni látszik a többiek elől, de lehetnek még érdekes fordulatok az idényben, ugyanis még csak most kezdődik igazán a szezon - legközelebb már nem a hideg téli környezet, hanem a forró mexikói táj fogadja majd a mezőnyt.

Jó hír egyébként, hogy a svéd rali hétvégéje alatt a szervezőknek sikerült új szerződést kötniük a WRC vezetőivel, így hivatalos, hogy a világbajnokság még minimum három évig visszatér majd az Észak-Európai országba. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr798391286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása