F1 - A FERRARI MIHAMARABB VB-CÍMET AKAR NYERNI

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_brazil_practice_amvzbsh45eml.jpg

Utoljára 2007-ben nyert egyéni bajnoki címet a Scuderia Ferrari, a csapattrófea pedig utoljára 2008-ban járt Maranellóban. Az elnök Sergio Marchionne pedig azt szeretné, ha még ezen események 10 éves évfordulója előtt újra a csúcson lenne az olasz istálló.

A Scuderia Ferrari bír a legnagyobb tradíciókkal a Forma-1-ben, miután eddig minden szezonban jelen volt. Azonban az elmúlt évek folyamán igencsak megcsappant a sikerélmények száma az olaszoknál, miután egyéni bajnokságot utoljára 2007-ben nyertek Kimi Raikkonen révén, és az utolsó csapatbajnoki címhez is egészen 2008-ig kell visszautazni az időben.

Sergio Marchionne ennek kapcsán kifejtette, hogy el szeretné kerülni azt, hogy azon tény legyen igaz a Scuderiára, hogy immár 10 éve nem nyerte bajnokságot a Forma-1-ben. Magyarán az elnök célja egyértelműen az, hogy a patinás olasz márka még idén bajnoki címet nyerjen.

Első hallásra joggal szeppenünk meg ezen kijelentés hallatán, ugyanis a V6-os éra bevezetése a Mercedes a Forma-1 egyeduralkodója. Azonban a télen már nem egyszer lehetett hallani azt, hogy teljesítmény szempontjából olyan téren radikális változások következtek be a holtszezon folyamán a Ferrarinál, mellyel már a Mercedes is sebezhető.

Mindemellett Marchionne kifejtette, hogy örülne, ha a Forma-1-ben egyre több autógyár jelenne meg. Az elnök speciel amiatt lenne a legboldogabb, ha a Ferrari partnermárkája, az Alfa Romeo is visszatérne a Forma-1-be hosszú évtizedek után.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr418385122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása