F1 - A FERRARI MÁR UTOL IS ÉRTE A MERCEDEST?

b9316565905z_1_20150311213200_000_gu7a6lmum_1-0.jpg

Olasz pletykák arról szólnak, miszerint a Ferrari ismét nagyot javulhat a tél folyamán, a a csapat szakembere pedig tudni véli, a vörösök már a Mercedes szintjén állnak erőforrásukkal.

Rengeteg hír jelent már meg a Ferrari idei autójával kapcsolatban, miszerint az olaszok több ponton is komoly módosításokat hajtanak végre versenygépükön a mezőnyt két éve uraló Mercedes utolérése érdekében. Sőt, a maranellói gárda autójának főtervezője, James Allison maga állította, jelentős változásokkal készülnek meglepni német ellenfelüket. Bár erről egyelőre hivatalos információ még nem érkezett, különböző források szerint a Ferrari szakít az eddig csakis általuk használt vonórudas felfüggesztéssel, és visszatérnek a többi istálló által is favorizált nyomórudas megoldásra. Emellett az autó hátuljára is komoly hangsúlyt fektetnek a tél alatt Maranelloban, hiszen karcsúsítani akarják kocsijukat a hatékonyabb aerodinamika elérése miatt - ezt maga a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene árulta el még múlt ősszel. Legutóbb egyébként a volt F1-es pilóta, jelenleg a Sky Sports-nak dolgozó Martin Brundle is azt mondta, a Ferrari fejlődésének legfontosabb szakasza most az aerodinamikára kell, hogy terelődjön, hiszen bár az erőforrásukon sokat javítottak tavalyra, az aero terén még nagy hátránnyal rendelkeznek az ebben is élen álló Mercedesszel szemben.

Massimo Rivola, a vörösök korábbi sportigazgatója (jelenleg a Ferrari Akadémia élén áll) szerint az erőforrásuk már a Mercedes szintjén áll, így mostantól szerinte is a karosszériára kell fektetniük a hangsúlyt. Rivola kiemelte, a Ferraritól mindenki erős bajnoki szezont vár, ők pedig nyilvánvalóan mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy eleget tegyenek a szurkolók által várt komoly elvárásoknak. A német szaklap, az Auto Motor und Sport szerint azonban a helyzet nem ilyen egyszerű, ugyanis a Mercedes mindössze 7 módosító pont használatával javult számottevően a tavalyi monzai futam után, ráadásul az említett lap szerint az újításból még csak nem is hozták ki a maximumot. Egyébként Andy Cowell, a Mercede4s motormérnöke szerint is hatalmas előnyük ellenére továbbra is nagy még a potenciál V6-osukban, amely a mérnök elmondása szerint idén ugyanannyit javulhat, mint legutóbb 2014-ről a '15-ös szezonra. 

A német lap értesülései szerint egyébként a Mercedes sem hanyagolja majd el a karosszérián való további javítást, és egy magasabb orrkúppal várják az új idényt, míg a Ferrari végre áttérhet a már tavaly is a legtöbb csapat által használt rövidebb orrmegoldásra.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr608383008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása