F1 - ÉRKEZIK A SZÉLVÉDŐ IS?

sequence-04still005.jpg

A hírek most arról szólnak, a jövőben a glória mellé szélvédőt is kapnak majd a Forma-1-es autók.

Az már biztos, hogy az F1-es pilóták fejének védelmét erősítő glória nevű szerkezet jövőre felkerül a királykategória autóira, újabb értesülések szerint azonban az új részt egy műanyag, vagy golyóálló üvegburok fogja majd körbe, tehát szélvédők is felkerülhetnek majd a versenyautókra. Giorgo Piola már tervgrafikákat is készített a potenciális újításról. 

Természetesen még semmi sem dőlt el, de ha valóban jönnek a szélvédők, akkor kétféle megoldás közül választhat majd az FIA. Az egyik, hogy az üvegburok teljesen körbekeríti a glóriát, a másik pedig, hogy a jobb kilátás érdekében csak a pilóta feje melletti két oldalt veszi majd körbe a szélvédő, elöl nem.

A változtatás azonban 2018 előtt nem valószínűleg valósul meg élesben, ugyanis a csapatok már így is küszködnek az autók súlyával kapcsolatos problémák miatt: a glória plusz 10-15 kilogrammot jelent, és már biztosan érkezik 2017-ben.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr508380590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása