FORMULA E - BIRD NYERT, BUEMI VARÁZSOLT ARGENTÍNÁBAN!

12642720_1068817013148874_3563991371832050414_n.jpg

Sam Bird pályafutása harmadik sikerét szerezte meg a DS Virgin Racing színeiben, miután rajt-cél győzelmet aratott Buenos Airesben. Azonban a nap hőse az mindenképpen Sebastien Buemi, aki az e.Dams-Renault-val irgalmatlanul gázolt át a mezőnyön, és a 18. helyről indulva a 2. helyen látta meg a kockás zászlót riválisát, az abtos Lucas Di Grassit megelőzve.

A DS Virgin Racing brit pilótája, Sam Bird nagyon szép teljesítményt nyújtva, a pole pozícióból indulva rajt-cél győzelmet tudott aratni, amely eleinte könnyű feladatnak tűnt, de az utolsó körökben a rohamosan előretörő Sebastien Buemit kellett már feltartoztatni ahhoz, hogy megszerezze pályafutása harmadik győzelmét a Formula E-ben.

A 35 körös Buenos Aires ePrix rajtja viszonylag simán lezajlott, az első méterek után megmaradt a Bird - Prost - Da Costa hármas az élen. Mindeközben pedig Sebastien Buemi Istent, s embert nem ismerve hámozta át magát a mezőnyön, az élbolyban pedig Antonio Félix Da Costa okozott, mikor megelőzte Nicolas Prostot egy mesés manőverrel, és feljött másodiknak.

Azonban a portugál diadalmenete egészen 19-20. körig tartott, ugyanis megállt alatta az autója, így kiesett a versenyből, ahogy tette azt korábban régi-új csapattársa, Salvador Duran. Da Costa az 1-es kanyar után parkolt le a pályán, emiatt pedig be kellett hívni a biztonsági autót a pályára.

A Safety Car pedig sokat segített Sebastien Bueminek, és már az élen állókat helyezte nyomás alá, miközben csapattársa, Nico Prost egy megforgást bemutatva esett vissza jó néhány pozíciót.

Az utolsó 10 körben Buemi rendesen sakkban tartott az első két helyen haladó Bird - Di Grassi kettőst, körökön belül a brazil Abt-versenyzőnek be is kellett hódolni a bajnoki összetettet vezető svájci pilótának, akinek Sam Birddel már nem volt könnyű dolga, olyannyira nem, hogy a leintésig már nem is változott a sorrend.

cajqgi6wcaeevuy.jpg

Magyarán, Sam Bird győzni tudott Argentínában, megelőzve az utolsó, 18. rajtkockából felzárkózó Buemit, valamint Lucas Di Grassit. 

A negyedik helyen Stephane Sarrazin zárt a Venturival, megelőzve az e.Dams-os Prostot és a dragonos Duvalt. A 7. pozícióban pedig a lábadozása után a szériába visszatérő Nick Heidfeld végzett, megelőzve az újból értékes pontokat szerző Robin Frijnst, Oliver Turvey-t, illetve saját csapattársát, a TOP 10-et záró Bruno Sennát.

A következő versenyre Mexikóban fog sor kerülni, március 12-én.

A futam végeredménye:

cajmt8wxiaau_gs.png

 

Az egyéni pontverseny állása 4 futam után a TOP 10-ben: 1.) Buemi (e.Dams-Renault) - 80 pont | 2.) Di Grassi (Abt) - 76 pont | 3.) Bird (DS Virgin) - 52 pont | 4.) Duval (Dragon) - 32 pont | 5.) D'Ambrosio (Dragon) - 30 pont | 6.) Sarrazin (Venturi) - 28 pont | 7.) Heidfeld (Mahindra) - 23 pont | 8.) Frijns (Amlin Andretti) - 21 pont | 9.) Prost (e.Dams-Renault) - 21 pont | 10.) Da Costa (Aguri) - 16 pont

A konstruktőri pontverseny állása 4 futam után a TOP 5-ben: 1.) e.Dams-Renault - 101 pont | 2.) Abt Schaeffler Audi Sport - 86 pont | 3.) Dragon Racing - 62 pont | 4.) DS Virgin Racing - 58 pont | 5.) Mahindra Racing - 34 pont

Amennyiben részletesebben érdekel a Formula E világa, akkor csatlakozz a széria első magyarországi rajongói Facebook-csoportjához! A Formula E Fan Group Hungary csoportot erre a linkre kattintva érheted el.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr988366088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása