F1 - A TORO ROSSO ELUTASÍTOTTA AZ ALFA ROMEO-MOTOROKAT

toro-rosso-str10-01.jpg

A Ferrari Alfa Romeo néven adott volna motorokat a Red Bull testvércsapatának, ám ők azt túl drága ára miatt visszautasították és inkább a 2015-ös specifikációjú Ferrari erőforrásokat választották.

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke nagyon szerette volna visszahozni az Alfa Romeo-t a száguldó cirkusz porondjára, ám mivel az olaszoknak jelenleg nincs elég büdzséjük egy Forma-1-es vállalkozáshoz, Marchionne máshogy próbálta népszerűsíteni a gyártót - tudta meg a német Auto Motor und Sport

Az olasz üzletember a Toro Rossóra vagy a Red Bull-ra (akkor még az energiaitalosok első számú csapatával is tárgyaltak motorpartneri szerződésről) akarta rábeszélni az Alfa Romeo elnevezésű Ferrari-motorokat, melyeket aztán a potenciális partner saját maga fejleszthetett volna tovább egy idő után. A Red Bull-nak végül nem kívánkoztak erőforrást adni Maranellóban, így maradt a Toro Rosso, a faenzai kiscsapatnak azonban a hírek szerint csöppet sem tetszett a 30 millió eurós ár a "különleges" névvel ellátott hajtóegységekért, ezért inkább a Ferrari tavalyi évjáratú motorjait választották. Fontos megjegyezni, hogy Franz Tost csapata amúgy sem rendelkezik nagy költségvetéssel, a 30 milliós ár pedig még az átlagnál (20-22 millió euró) is jóval drágább volt, így nem csoda, hogy nem engedhették meg ezt az üzletet maguknak. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr418363788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása