F1 - 16 ÉVES FEJLESZTŐPILÓTÁT IGAZOLT A FORCE INDIA

cah2v6zweaigmpd.jpg

Egy újabb tinédzser a Forma-1 körforgásában: a Sahara Force India csapata fejlesztőpilótának leigazolta a mindössze 16 esztendős orosz Nikita Mazepint.

A Force India csapata egy bejelentéssel indította a februári hónapot, miszerint az idei évtől kezdve fejlesztőpilótaként fogják alkalmazni az orosz Nikita Mazepint, aki még csak 16 éves. Az orosz pilóta még csak pályafutása elején van, "tapasztalatként" egyetlenegy formulaautós szezont tud felmutatni, melyet az észak-európai Formula Renault 2.0-ás sorozatban abszolvált, melynek bajnoki pontversenyét a 12. helyen zárt egyetlenegy dobogós eredménnyel. Mazepin idén már az F3-ban próbál szerencsét.

Az indiai-brit istálló közleményében elárulta, hogy hosszú távon számolnak az orosz versenyzővel, aki a tervek szerint szimulátoros feladatokat fog ellátni, továbbá a szezonközi tesztprogram fogja támogatni, sőt, a 2017-es autó, a VJM09-es fejlesztésében is fontos szerepe lesz.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr818345918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása