F1 - ÍGY NÉZHET KI A JÖVŐRE DEBÜTÁLÓ BUKÓKERET

czzm58uwkaqhlxx.jpg

A Forma-1 illetékesei nagyon fontolgatják a versenyzők fejének fokozott védelme érdekében a bukókeret bevezetését, melyre akár már 2017-ben sor kerülhet. Egy olasz lap grafikákkal vázolta fel a potenciális kialakításokat.

Justin Wilson és Jules Bianchi tragikus balesetei után ismét téma a legutóbb Felipe Massa 2009-es hungaroringi esete kapcsán felhozott zárt pilótafülkék bevezetése. Az FIA hónapokon át kutakodott a témában, miután kijelentették, a legjobb és leghamarabb kivitelezhető megoldásnak az elsőként a Mercedes által javasolt bumeráng-szerű "glória", amely nem eredményezne zárt pilótafülkéket, de a pilóták fejét így is kiválóan megvédené a nagyobb tárgyaktól, mint például egy leszakadó kerék.

Az olasz La Gazetta dello Sport a Mercedes konstrukciója mellett felvázolt két másik lehetőséget is. Az egyik egy háromszög alakú védőburok lenne közvetlenül a pilóta előtt, ennek hátránya azonban az, hogy semmilyen védelmet nem nyújt az oldalról érő becsapódások ellen, csak elölről biztosítana védelmet. A másik megoldás hasonló a németek által elgondolt szerkezetnek. A különbség csak annyi, hogy a Gazetta grafikáján a visszanyúló lemezek nem a pilóta feje mellett, hanem felett haladnak át. A látvány talán ennél a megoldásnál lenne a legszebb, de fontos megjegyezni, hogy ezen kialakítás mellett a versenyzők nem tudnák gyorsan elhagyni autójukat a fejük felett lévő lemezek miatt.

Íme a szóban forgó három koncepció: 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr818332400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása