F1 - 2017-RE EGY ÚJ SIKÁNNAL LEHET GAZDAGABB A MONZAI NYOMVONAL

image2_img_640_medium_2.jpg

Az olasz La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a monzai szervezők a sikánnal gazdagíthatják a pálya nyomvonalát, hogy visszacsábítsák a Superbike Világbajnokság mezőnyét a legendása aszfaltcsíkra.

Olasz lapértesülések szerint a monzai Curva Grande kanyart megtoldhatják egy sikánnal, hogy visszahozhassák a Superbike VB versenyeit hosszú évtizedek után. Állítólag a Parabolica bukótere is az SBK kedvéért lett leaszfaltozva, hogy nagyobb legyen a biztonság.

Mindenesetre a sikán megépítése úgy nagyjából 4 millió eurót kóstálna, és egyelőre még az is kérdéses, hogy a Forma-1-eseket is érintené-e a Curva Grandéhoz kapcsolódó sikán, vagy maradnának a régi nyomvonalon, míg a motorosok használnák az újat. Sokak számára az utóbbi érthető módon jobban tetszene, mert hogyha a Forma-1 mezőnyének is használnia kéne az új sikánt, akkor a monzai pályán található Curva Grande jellegzetessége is elveszne, amely egy újabb koporsószög lenne a Forma-1 sírjában.

Egyébként legutóbb 16 éve, 2000-ben nyúltak bele a monzai pálya vonalvezetésébe, amikor a célegyenes végén található sikán elnyerte jelenlegi formáját.

Így kerülne be a vonalvezetésbe az új sikán az F1 Fanatic elképzelése szerint:

monza-new-chicane-f1fanatic-941x529.jpg

Fotó: formula1.com, F1 Fanatic

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr538310832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása