F1 - MÉGSEM FORGATÁSI NAP VOLT VETTEL TESZTJE

1453208604.jpg

A francia L'Equipe beszámolójából kiderült, hogy a ferraris Sebastian Vettel hétfői tesztje mégsem filmforgatási célokat szolgált, hanem valódi teszt volt.

A keddi nap folyamán adtunk hírt arról, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel és a Ferrari nevéhez fűződik 2016 első tesztje, ám akkor még abban a hitben volt mindenki, hogy a teszt csupán egy filmforgatás volt Fioranóban tesztelési szándékkal.

A szombati nap folyamán a francia L'Equipe lerántotta a leplet, hogy valójában milyen célt is szolgált a német pilóta tesztje. Mint kiderült, nem az egyik forgatási napját használta fel a maranellói gárda, hanem rendes teszt volt, amelyet még a tesztre vonatkozó, szigorú regulák is engednek, amennyiben azt az adott csapat a 2012-es, a 2013-as vagy a 2014-es év technikai előírásainak megfelelő versenyautóval teszi azt. Márpedig Vettel tesztje e szempontból teljesen szabályos volt, miután a Ferrari 2014-es modelljét, az F14-T-t vitte pályára, amellyel egykor egykori riválisa, Fernando Alonso versenyzett. Sőt, mint kiderült, a Ferrari még engedélyt is kért az FIA-tól a gyakorlásra.

Egyébként a Ferrarinak az volt a célja a gyakorlással, hogy adatokat összevessék a szélcsatornában szerzettekkel. Vettel pedig a jövő hét elején a Ferrari F15-T-vel gördül a pályára a Paul Ricardon a Pirelli tesztjén, melyen az esős abroncsokat fogják próbálgatni. Legutóbbi információink szerint a német pilóta hétfőn lesz soros.

Fotó: autosport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr518310418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása