F1 - HARYANTO CSAPHAT LE A MANOR EGYIK AUTÓJÁRA?

_sbl6553.jpg

Régebben már beszámoltunk arról, hogy a GP2-ben versenyző indonéz Rio Haryanto is bejelentkezett a Manor üléseiért zajló viadalba. Most az indonéz főváros, Jakarta kormánya megerősítette, hogy a megállapodást elvileg már semmi sem hátráltatja, szóval Haryanto az egyik fő esélyes léphet elő.

Még 2015 decemberében terjedt el a levél, melyben az áll, hogy az indonéz állam 15 millió eurót is kifizetne azért, hogy az elmúlt négy szezont a GP2-ben lehúzó Rio Haryanto megvethesse lábát a Forma-1-ben, a dokumentumot az ország ifjúság- és sportminisztere, Imam Nahrawi írta alá.

GPUpdate.net beszámolójából kiderül, hogy ebből a 15 millióból 5.2 millió euró a Haryantót támogató indonéz olajtársaság, a Pertamina által biztosított garancia, a fennmaradó 9.8 millióról épp pénteken tárgyaltak Jakartában, miszerint azt az Ifjúsági- és Sportminisztérium finanszírozhatja.

"Igen, most már egyértelmű, hogy Rio számára már semmi akadály sincs azt illetően, hogy debütálhasson a Forma-1-ben, a Pertamina és az indonéz kormány támogatásának révén." - nyilatkozta a GPUpdate.net-nek az indonéz kormány szóvivője.

a2a5011.jpgHaryanto neve nem cseng ismeretlenül a Manor csapatánál, miután az indonéz még 2010-ben tesztelhetett velük, igaz, akkor még Virgin Racing néven futott az istálló. Majd 2012-ben újabb két napra ülhetett bele az akkor már Marussiaként ismert alakulat autójába tesztelés céljából. Legutóbb pedig 2015 végén, a Pirelli által szervezett gumiteszten vezethette a Manor autóját a Yas Marinán.

A Manor Racing egyelőre még nem jelentette be 2016-os felállását, de immár biztosra vehetjük, hogy Rio Haryanto már ott van a főesélyesek listáján.

Fotó: GP2 Media, F1 Fanatic

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr528307712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása