F1 - VÁRATLAN FORDULAT: A PIRELLI TITOKBAN MÓDOSÍTOTT 2016-OS GUMIJAIN!

image16x9_img_1024_medium_1.jpg

Az F1 Racing értesülései szerint a Pirelli titokban megváltoztatta a 2016-os keverékeket, tehát azokról a csapatok jelen állás szerint semmit sem tudnak, ha igaz a hír!

A brit F1 Racing számolt be a hírről, miszerint nem csak az újonnan érkező ultralágy gumi lesz az egyetlen újdonság 2016-ban, mivel a Pirelli a többi keverékeken is módosított, ezen szetteket pedig a csapatok Abu Dhabiban használták a kollektív abroncsteszten, melyen a média munkatársai nem lehettek jelen.

A csapatok pedig csak ezután értesültek arról, hogy módosított gumikon rótták a köröket. A változtatás pedig a következő: számottevő teljesítményromlás akkor következik be, amikor a gumikopás mértéke eléri a 70%-ot. Amikor az olasz-kínai cég debütált a Forma-1-ben, akkor gyorsan elkopó abroncsokat biztosítottak a mezőnynek, amelyek növelték az izgalomfaktort. Azonban emiatt komoly kritikák érték a gyártót, így egy konzervatívabb formát kellett követniük a továbbiakban. A népszerű brit lap szerint a változtatások újra a 2011-2012-es időket idézheti fel idén, és izgalmasabb lehetnek a versenyek.

Fotó: formula1.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr668302758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása