F1 - ECCLESTONE: EGY NŐI PILÓTÁT SOHASEM VENNÉNEK KOMOLYAN A FORMA-1-BEN

f1-malaysian-gp-2015-carmen-jorda-lotus-f1-team-development-driver-and-bernie-ecclestone.jpg

Bernie Ecclestone szerint esélytelen az, hogy a jövőben legyen női Forma-1-es pilóta. Sőt, a FOM elnöke úgy véli, hogyha mégis lehetőséget kapna egy hölgy a királykategóriában, nem vennék komolyan.

Nem olyan régen a Forma-1 mindenható ura, Bernie Ecclestone a TSN-nek nyilatkozott, mégpedig a női versenyzők kapcsán. A Forma-1 Menedzsment (FOM) elnöke kifejtette, hogy már semennyi esélyt sem lát arra, hogy a Forma-1-ben valaha is legyen egy női pilóta. Mindemellett elmondta, hogy ha tézis megcáfolódna, tehát a Forma-1-nek hosszú évtizedek után először lenne hölgypilótája, nem vennék komolyan, versenyképes autót nem kapna.

Ez pedig egy meglehetősen érdekes nyilatkozat volt Ecclestone részéről, mivel egykor ő maga mondta azt, hogy "a Forma-1-nek három dologra van szüksége: egy gyors németre, egy színes bőrű pilótára, valamint egy hölgyre."

Az elmúlt időszakban még talán Susie Wolff állt a legközelebb a lehetőséghez, de az is elég távoli volt, mivel az elmúlt két évben csak teszteken vezethette a Williams autóját, és miután már a skót hölgy sem látott reális esélyeket a bemutatkozásra, a tavalyi esztendő végén a visszavonulás mellett döntött.

Egyébként az utolsó hölgy, aki Forma-1-es hétvégén részt vett, az Giovanna Amati volt. Az olasz hölgy három versenyhétvégén vett részt az 1992-es esztendő elején, ám egyik alakalommal sem tudta kvalifikálni magát.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr238276044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása