F1 - GYÁSZ: ELHUNYT A MCLAREN EGYIK ALAPÍTÓJA!

f1-united-states-gp-2014-tyler-alexander.jpg

75 esztendős korában elhunyt a McLaren egykori nagy kulcsembere, Tyler Alexander!

Tyler Alexander 1963-ban alapítóként és szerelőként kezdte meg karrierjét a McLaren csapatánál, ahol konkrétan Bruce McLarennek segítette egészen 1970-es haláláig, utána pedig megpróbálta egybetartani a csapatot. Azonban 1982-ben Ron Dennis érkezése után elhagyta a wokingi csapatot és miután megjárt több alakulatot is, a McLaren visszahívta, és egészen 2008 végéig ott is maradt Alexander. Először betegségéről majd' két éve, 2014 februárjában hallhattunk, azonban január 7-én elhunyt, 75 éves volt.

Ron Dennis búcsúbeszédet mondott Tyler Alexandernek a McLaren közleményében:

"Konkrétan Tyler szerves része volt a McLarennek. Még 2008-ban is kilátogatott az összes versenyre, és kulcsszerepet játszott abban, hogy a csapat és Lewis Hamilton sikeres legyen abban az esztendőben. Visszavonulását követően is szeretet vette őt körül Wokingban, ahova ő eléggé gyakran ellátogatott, hogy találkozhasson a régi és az új kollégákkal is."

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr238252290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása