F1 - MÁR DOLGOZNAK AZON, HOGY HANGOSABBAK LEGYENEK AZ AUTÓK

f1_grand_prix_brazil_practice_g9hmimtfbbll.jpg

A Magnetti Marelli gőzerőkkel ügyködik azon, hogy feljebb tornázzák a Forma-1-es autók alacsony zajszintjét, amely az elmúlt két évben számos kritikát kapott.

A 2014-ben érkező V6-os éra az autók hangját illetően gigantikus csalódás volt a szurkolók számára, ugyanis a Forma-1-es autók nagyon halkká váltak a hibridmotorok miatt. Így a Forma-1 zajszintje érthető módon rengeteg kritikát kapott az elmúlt két esztendőben.

Egy alapos elemzés után az FIA megkérte arra az olasz Magnetti Marelli céget, hogy fókuszáljanak a két fő problémára, amely az amplitúdó, valamint a magas frekvencia.

A Magnetti Marelli sportrészlegének vezetője, Robert Dalla elmondta az F1i-nek, hogy az utóbbi probléma az új kipufogórendszerrel már meg van oldva, mellyel az a cél, hogy a gázok távol maradjanak a turbinától, mivel ellenkező esetben szűri a magas frekvenciákat. Dalla tézisét megerősítette a cég hibridprogramjának vezetője, Andrea Dappiano.

A cég már tavaly is sok mindent megtett annak érdekében, hogy hangosak legyen a Forma-1-es versenygépek, viszont majd az új éra érkezésekor, 2017-2018 tájékán további módosítások szükségesek. Mindeközben pedig a Magnetti Marelli az FIA és a csapatok segítségével próbálja megtalálni az egyensúlyt a zajszint növelése és a teljesítmény csökkenése között.

Fotó: Zimbio.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr198227340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása