F1 - HAAS: A FERRARI JAVASOLTA GUTIERREZT

f1-japanese-gp-2015-esteban-gutierrez-ferrari-test-and-reserve-driver-with-maurizio-arriva.jpg

Gene Haas, a jövőre induló amerikai csapat tulajdonosa elárulta, a Ferrari kulcsszerepet játszott Esteban Gutierrez szerződtetésében. 

Gene Haas neve ismerősen csenghet a NASCAR követőinek körében, az amerikai üzletember ugyanis sikeres csapattal rendelkezik a kontinens legnépszerűbb bajnokságában, jövőre pedig a Forma-1-ben is kipróbálja magát: a Haas F1 Team 2016-ban debütál a Száguldó Cirkuszban, ráadásul a Ferrari kiemelt partnereként, így nehezen elképzelhető, hogy arra a szomorú sorsra jut majd az első évek után, mint a legutóbbi újoncok, a Caterham és a HRT, mely istállók anyagi problémák miatt hagyták ott a sportágat, de az is valószínűtlen, hogy a Maranellóból érkező támogatás mellett a harmadik legutóbbi újonc, a Manor (korábban még Virgin, majd Marussia) példáját követik majd, akik ugyan "túlélték" első éveiket, de továbbra is a mezőny végén kullognak. 

f1-barcelona-may-testing-2015-esteban-gutierrez-ferrari-sf15-t-test-and-reserve-driver.jpg

A Ferrarival fűzött szoros kapcsolat ráadásul pilótaügyben is segítségére volt a Haas-nak, árulta el Gene Haas. Mint ismert, jövőre Romain Grosjean mellett az az Esteban Gutierrez vezetheti az amerikaiak autóját, aki idén a Ferrari teszt- és tartalékpilótája volt. Gene Haas elmondása szerint a Ferrari komoly szerepet játszott abban, hogy Gutierrezt szerződtették második versenyzőjüknek. A csapattulajdonos úgy nyilatkozott, a Ferrari hívta fel a mexikóira a figyelmet, és ők ajánlották őt be a Haas-hoz, hogy lehetőséget biztosítsanak neki, és megfigyelhessék, hogyan teljesít. Ezek szerint a Ferrari nem csak marketing szempontok miatt szerződtette anno Gutierrezt, és komolyan terveznek vele a jövőben, akár Kimi Raikkonen utódjaként (a finn világbajnoknak 2016 végén jár le a szerződése) is, amennyiben jól teljesít jövőre a Haas F1-nél. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr918205186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása