WEC - ITT A VÉGE: A NISSAN KISZÁLLT!

lemans-24-hours-of-le-mans-2015-23-nissan-motorsports-nissan-gt-r-lm-nismo-olivier-pla-jan.jpg

A Nissan WEC-es kalandja hosszas tanakodás után véget ért, a japánok a jövő évtől már lesznek ott a mezőnyben.

A Nissan Nismo elsőkerekes GT-R LM autója az Endurance Világbajnokság 2015-ös szezonjában csupán egy versenyen vett részt, a Le Mans-i 24 óráson, melyen noha a három egységből egy meglátta a kockás zászlót, csak akkor hátrányban, hogy még a hivatalos végeredménylistára sem kerülhettek fel. A japánok autója az LMP1-es kategóriában 18-21 másodpercet kapott körönként az élmenőktől a 13629 méter hosszú Circuit de la Sarthe pályán.

Ezek után a márka azt a döntést hozta meg, hogy a hátralévő öt futamtól visszalépnek, hogy legyen idejük tesztelésre és fejlesztésre, hogy 2016-ra felkészültebbek legyenek. Azonban az elmúlt fél év leginkább csak a maradást megkérdőjelező huzavonával telt el, ráadásképpen október tájékán a projekt első számú embere, Darren Cox bedobta a törülközőt, és elhagyta a csapatot, amivel csak újabb kérdőjelek merültek fel a folytatást illetően.

Azonban a Nissan kedden késő este kimondta az utolsó szót, miszerint azonnali hatállyal visszalépnek a 2016-os idénytől, és hátat fordítanak a megbízhatósági szériának, felfüggesztve az LMP1-es programjukat. A japán gyártó a kiszállást azzal indokolta meg, hogy a GT-R LM Nismo még a rengeteg belefektetett energia ellenére sem lenne képes hozni az elvárt szintet.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr718193038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása