F1 - KARTHIKEYAN: ESÉLYTELEN AZ INDIAI NAGYDÍJ VISSZATÉRÉSE

f1-indian-gp-2012-narain-karthikeyan-hrt-formula-one-team-hrt.jpg

India legelső Forma-1-es versenyzője, Narain Karthikeyan szerint semmi esély nincs arra, hogy Új-Delhi újra a versenynaptár része legyen.

Anno a Buddh International Circuit 400 millió dollárból épült fel, mindennek ellenére a Forma-1 mezőnye csak három alkalommal látogatott el a pályára, 2011-2013 között. Ezen három év alatt azonban Sebastian Vettel abszolút egyeduralkodója volt az indiai futamoknak, sőt, 2013-ban Új-Delhiben biztosította be negyedik világbajnoki címét. Aztán a pálya kikerült előbb a 2014-es, majd a 2015-ös kalendáriumból is, köszönhetően az Uttar Pradesh-i kormány és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) között kialakult huzavonának. Ráadásul India szórakoztatást szolgáló eseményként, és nem sportként tekintett a Száguldó Cirkuszra, emiatt az állam külön adókat vetett volna ki a futam megrendezésére.

Habár tavasszal felvillant egy reménysugár a futam újbóli megrendezésére, sőt, Bernie Ecclestone is szívesen vitte volna el a királykategóriát Indiába, ám a téma körüli elcsendesedésből arra lehet következtetni, hogy a tárgyalások eredménytelek voltak.

Pont emiatt gondolja úgy az ország első Forma-1-es pilótája, Narain Karthikeyan, hogy semmi esély nincs arra, hogy a Forma-1 visszatérjen Indiába, miután sem a Forma-1 vezetői, sem a kormány nem mutatott nagy érdeklődést az autós sportesemény megrendezése iránt. Mindennek fényében véli azt az indiai, hogy lehetetlen a futamrendezés.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr938190312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása