F1 - TISZTÁZÓDHAT MONZA JÖVŐJE?

f1-italian-gp-2010-fernando-alonso-scuderia-ferrari.jpg

Úgy tűnik, hogy el fognak tűnni a monzai pályát övező problémák, és ezzel hosszútávra a Forma-1-es versenynaptárban maradhat a Ferrari hazai futama, az Olasz Nagydíj.

Majd' másfél éve már, hogy először megkérdőjeleződött az Olasz Nagydíj sorsa, legalábbis, ami Monzát illeti. A futam elmaradásával kapcsolatos hírek pedig a hónapok elteltével sem csendesültek el, miután a nagydíj szervezői továbbra sem kötöttek szerződést a FOM elnökével, Bernie Ecclestone-nal. A huzavona pedig a pénz miatt alakult ki, ugyanis Monza azt akarta elérni a brit milliárdosnál, hogy a következő esztendőkre nem emelkedjen a rendezési jogdíjuk, mivel az olasz állam nem fektet a jelenleginél is több pénzt a futamrendezésbe.

Olasz források szerint viszont most úgy néz ki, hogy Monza megmenekülhet, miután az olasz autóklub státuszának változását nemrégiben engedélyezte az olasz kormány, ezzel pedig valamilyen szinten még jobban megnyílhat a "pénzcsap", mivel így most az autóklub olyan támogatásokhoz kap hozzáférést, melyekre eddig nem volt lehetőség. A véglegesítés még Karácsony előtt megtörténhet. A jelentések szerint már csak olyan részleteket kell megbeszélni, hogy 2016 után hány évre hosszabbít Monza és a Forma-1, állítólag 4 vagy 7 esztendőről beszélnek, Ecclestone a szóbeszédek szerint utóbbit támogatja. Továbbá annak lehetősége is felmerült, hogy felújításra kerülhet az Autodromo Nazionale Monza, a hosszútávú jövő bebiztosításának érdekében.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr408180926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása