WTCC - BEJELENTETTE 2016-OS PILÓTÁIT A VOLVO

wtcc-volvo-s60-tc1-testing-2015-volvo-s60-polestar-tc1-testing.jpg

Egy újabb kirakós elem került a helyére a WTCC mezőnyének 2016-os összetételét illetően, miután hétfőn délelőtt a Polestar Cyan Racing bejelentette jövő évi pilótáit.

A svéd Volvo még több héttel ezelőtt jelentette be, hogy 2011 után először, 2016-ban újra teljes szezont fognak menni, méghozzá két TC1-es S60-al. Ahogy pedig az eddig sejthető volt, svéd versenyzőket igazolt le a 2016-os csapat, mégpedig kisebb meglepetésre Fredrik Ekblom és Thed Björk személyében, miután Robert Dahlgren esetében már napokkal ezelőtt kiderült, hogy a Skandináv Túraautó Bajnokság (STCC) mezőnyét fogja színesíteni.

wtcc_drivers-750x422.jpg

A csapatvezető Christian Dahl nagyon elégedetten nyilatkozott az Ekblom - Björk párosról. Azt mondta, hogy ők ketten a világ legjobb túraautósai között vannak, és korábban már remek eredményeket produkáltak a csapat számára. Azt is megjegyezte Dahl, hogy Ekblom és Björk jelentős szerepet tölt be az S60-a
s fejlesztésében. Talán nem véletlenül mondta ezt a Polestar Cyan Racing csapatfőnöke, mivel a két svéd egy harmadikkal, Robert Dahlgrennel karöltve tesztelték az autót, immár több alkalommal.

wtcc-shanghai-2013-thed-bj-rk-volvo-c30-polestar.jpg

A 35 esztendős Thed Björk az elmúlt három évben bajnok lett az STCC-ben, azon nemzetközi sorozatok terén erős tapasztalathiánya van, miután már több, mint 10 éve nem húzott le egy teljes szezont bármilyen nemzetközi szériában. Björk és a Volvo utoljára a 2013-as kínai futamon szerepeltek, egy TC2T-s Volvo C30-al.

Ekblom pedig valamivel korosabb, immár 45 éves, ő indult a CART és a Le Mans szériákban is, a '90-es évek elején mindkettőben 3-3 versenyt teljesített. Utolsó komoly sikereként pedig a TTA - Racing Elite Leageu sorozatban aratott győzelme volt, még 2012-ből.

Egyébként a skandinávok 2017-től már három gyári autót szeretnének csatasorba állítani, mindemellett már privát istállóknak is biztosítanának már autókat. Amennyiben Björk és Ekblom, valamint a Volvo meg lesznek elégedve egymással, akár jövőre is láthatjuk őket a mezőnyben. A többi pedig a jövő zenéje.

Fotó: motorsport.com, Polestar Cyan Racing

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr778171994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása