F1 - RALF SCHUMACHER F4-ES CSAPATFŐNÖK LESZ

dtm-hungaroring-2014-ralf-schumacher-team-rsc-mucke.jpg

Jó pár év után először vállal számottevőbb szerepet a technikai sportok világában a hétszeres világbajnok Michael Schumacher testvére, a szintén ex-Forma-1-es versenyző Ralf Schumacher.

Újra jelentősebb pozíciót fog betölteni a versenyzés világában Ralf Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher öccse, mégpedig egy F4-es csapatfőnök lesz a HTP Junior Teamnél, Gerhard Ungarral karöltve, aki korábban a Mercedes DTM-csapatának volt a technikai igazgatója. A csapat pedig rövidesen áthelyezi székhelyét Kerpenbe, ahol a Schumacher-fivérek versenyzői kalandja kezdetét vette hosszú-hosszú évtizedekkel ezelőtt.

Ralf Schumacher 1997 és 2007 között versenyzett a Forma-1-ben, a Jordan, a Williams és a Toyta pilótájaként összesen 180 futamon indult. Ez idő alatt 6 pole-t és 6 futamgyőzelmet szerzett, és 8 alkalommal futotta meg a leggyorsabb kört. Legjobb szezonjait pedig 2001-ben és 2002-ben futotta a Williams-BMW színeiben, amikor az összetettben a 4. helyen zárt. A Forma-1-es karrier után a DTM-ben próbált szerencsét az immár 40 esztendős Ralf Schumacher. A Német Túraautó Bajnokságban összesen öt szezont húzott le, ez idő alatt pedig csak kétszer állhatott dobogóra: harmadik lett a 2011-es hockenheimi szezonnyitón, másodikként látta meg a kockás zászlót a spielbergi versenyen, ugyanebben az évben. 2013 márciusában döntött úgy, hogy felhagy az aktív versenyzéssel.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr148158654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása