F1 - A LOTUS RENGETEGET SPÓROLT 2013 ÓTA

f1-abu-dhabi-gp-2015-romain-grosjean-lotus-f1-e23_1.jpg

A Forma-1-es Lotus csapat rengeteg pénzt takarított meg Matthew Carter 2014-ben elvégzett tevékenységei eredményeként, tudta meg az Autosport.

A Lotus csapat háza tájáról manapság csakis pozitív hírek érkeznek. Nemrég hivatalosan is bejelentették, hogy a Renault felvásárolja az alakulatot, ami számukra a túlélést jelenti, most pedig kiderült, vezérigazgatójuk, Matthew Carter tavaly elvégzett változtatásai okán rengeteget spóroltak az elmúlt esztendőben az azelőtti, 2013-as állapotokhoz képest.

Akkor ugyanis a Lotus még élcsapat volt, és sok pénzt öltek fejlesztéseikbe, hogy utolérhessék az akkor mezőnyverő Red Bullt. Ez azonban nem sikerült, sőt, az új V6-os motorérában a Renault gyenge teljesítménye miatt jelentősen visszaestek, ráadásul kiderült, Matthew Carter komoly leépítést is végzett az istállón belül, és sok dolgozót elküldött. Persze ez először nem hangzik pozitívan, azonban ha megnézzük az Autosport által közölt adatokat, tisztán látszik, hogy Carter intézkedései gyakorlatilag megmentették a csapatot, 2013-hoz képest ugyanis nem kevesebb, mint 56 millió fonttal kevesebbet költöttek el tavaly. Ez főleg azért is kiemelkedő adat, mert például az új motorformulára való átállás sem volt olcsó mulatság, ráadásul az idei év elején történő Mercedes motorokra való átállás miatt további pluszkiadásokat kellett beiktatnia a csapatnak.

Az idei egy nagyon nehéz esztendő volt a Lotusnak, de ezentúl már nem valószínű, hogy hasonló pénzügyi gondokkal szembesülnek majd, ugyanis a Renault szép lassan teljesen átveszi az irányítást Enstone-ban, gyári istállóként pedig sokkal nagyobb lesz az anyagi keret, mint volt az privát konstruktőrként.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr188155356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása