FORMULA E - BERLIN HELYETT NORISRING?

formula-e-berlin-eprix-2015-nicolas-prost-e-dams-renault.jpg

A berlini futam jövője pár hete került komoly veszélybe az előző szezonban versenypályahelyszínként használt Tempelhof reptéren kialakított menekülttábor miatt, így a Norisring jelenthet mentőövet a sorozatnak Németországban.

A német ePrix áthelyezheti székhelyét, miután a berlini helyszínen jelenleg lehetetlen a futamrendezés a pálya helyén kialakult menekülttábor miatt. A Tempelhof repülőtéren kialakított vonalvezetésnek ma már nyomát se látni, és egyelőre arra sincs esély, hogy bármikor visszatérhet oda a mezőny a közeljövőben. 

Alejandro Agag, az elektromos széria első embere úgy nyilatkozott, semmiképp sem szeretnék kihagyni a németországi fordulót a versenynaptárból, hiszen nem csak rengeteg német szponzor van jelen a sorozatban, de az ország az egyik legkomolyabb fejlett autóiparral is rendelkezik, ami szintén fontos szempont. Az olasz szakember jelen helyzetben egy másik berlini, vagy esetleg egy müncheni helyszín kialakítását is lehetségesnek tartja, de elhintette, a legjobb lenne, ha a Norisringen vendégeskedhetnének, amely nem igényelne semmiféle építési munkát, hiszen a Nürnbergben található versenypálya rendszeresen vendégül látja a DTM (Német Túraautó Bajnokság) mezőnyét is, ráadásul komoly történelme is van (többen a "német Monacónak" szokták nevezni).

A berlini ePrix 2016. május 21-ére volt tervezve, Agag azonban nem aggódik a szűkös határidő miatt, hiszen elmondása szerint az előző szezonban a moszkvai versenypálya végleges létrehozásáról is csak négy hónappal a verseny időpontja előtt állapodtak meg a szervezőkkel.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr868149534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása