F1 - A RENAULT MÁR MEGVETTE A LOTUST?

f1-malaysian-gp-2010-vitaly-petrov-renault-f1-team-lollipop.jpg

Az Autosport jelentései szerint a Renault már visszavásárolta a Lotust, és hosszú évek után újra gyári csapatot fog futtatni a francia márka a Forma-1-ben.

Már majdnem majdnem 10 hete annak, hogy a Renault benyújtotta szándéknyilatkozatát egy brit bíróságon, miszerint fel szeretnék vásárolni a Lotust, azonban azóta csak a találgatások mennek a Forma-1 világában. A Renault Sport F1 ügyvezetője, Cyril Abiteboul azonban hosszú heteken tartó ígéretsorozata után Abu Dhabiban is arra utalt, hogy ezen a héten megtörtént a várva várt bejelentés. Az Autosport pedig a minap cikkezett arról, hogy erre már nem kell sokáig várakozni.

A brit lap szerint ugyanis az elnök Carlos Ghosn rábólintott az üzletre, és a Renault immár Bernie Ecclestone-nal is egyeztethetett, ez pedig azt jelenti, hogy 2011 óta először lesz gyári csapata a franciáknak a királykategóriában.

Hogy miért ment eddig a tanakodás? Állítólag a Renault és Ecclestone a kereskedelmi bevételekből járó bónuszokkal kapcsolatosan nem értettek egyet, miután a francia gyár a Mercedeséhez és a Ferrariéhoz hasonló bevételt várt volna el.  Végül a franciák számára a FOM elnökének utolsó gazdasági ajánlata volt elfogadható. A gyárakban pedig már több renaultos szakember is munkába állt, a Lotus vezetőségének már csak azt kellett megvárnia, hogy a Renault és a FOM egyezségre jusson.

A Lotus-ügyvezető Matthew Carter a Renault egy sokkal jobb istállót fog kézhez kapni, mint amilyet hátrahagyott évekkel ezelőtt. Mindemellett felhívta a figyelmet arra, hogy az alacsony költségvetés és az anyagi problémák ellenére is értek el szép eredményeket, pedig fejlesztésekre alig került sor. Carter állítása szerint ez is megmutatja, hogy mire lehetett volna képes a Lotus 2015-ben, hogyha van lehetősége rendszeresen fejleszteni.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr278137852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása