WTCC - ÍME A 2016-OS ELŐZETES VERSENYNAPTÁR!

wtcc-budapest-2015-start-race-2.jpg

A motorsport.com lerántotta a leplet a Túraautó Világbajnokság 2016-os előzetes versenynaptáráról, melyet a következő napokban véglegesíthetnek.

Noha még a Motorsport Világtanácsnak a hét második felében esedékes ülésén rá kell bólintania a 2016-os WTCC-naptártervezetre, de eléggé csekély az esély arra, hogy számottevő változás történjen. Amennyiben ez hivatalos is megerősíttetik, akkor 2016-ban ugyanazon a napon kezdődik meg a Forma-1, a MotoGP és a WTCC szezonja.

Az előző évekhez hasonlóan jövőre is 12 állomáson fognak összecsapni Michelisz Norbiék, azonban az ideihez képest az egyik helyszín változni fog minden bizonnyal, mégpedig az Orosz Nagydíjé. Az elmúlt három évben a Moscow Raceway látta vendégül a mezőnyt, azonban a jövő évtől már a Sochi Autodrom fogja ellátni ezt a szerepet, méghozzá szezonnyitó helyszínként. Az utána lévő futamok sorrendjét is alaposan megkavarták, ugyanis az orosz fővárost a Paul Ricard és a Slovakiaring fogja követni. A magyarországi fordulóra pedig a 4. versenyhétvégén kerül sor, április 23-24-én. A Hungaroring után a mezőny számára két kihívásokkal teli pálya fog következni a szűk falak közötti marrakech-i pálya és a hírhedt Nordschleife jóvoltából.

Az idei szezont nyitó Argentínára pedig jövőre egészen a nyári szünet végéig, az augusztus 8-i hétvégéig kell várnunk. A mezőny pedig továbbra sem kíván visszatérni Makaóba, miután a 2016-ban is Katar zárja a sort, méghozzá ugyanúgy egy pénteki napon, november 25-én.

A 2016-os előzetes versenynaptár:

Dátum Helyszín
Március 20. Szocsi
Április 3. Paul Ricard
Április 17. Slovakiaring
Április 24. Hungaroring
Május 8. Marrakech
Május 29. Nürburgring (Nordschleife)
Június 12. Vila Real
Augusztus 7. Termas de Rio Hondo
Szeptember 4. Motegi
Szeptember 25. Sanghaj
November 6. Buriram
November 25. Losail


Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr628128138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása