F1 - A RED BULL TOVÁBBRA IS ERŐFORRÁS NÉLKÜL

f1-abu-dhabi-gp-2015-red-bull-racing-renault-sport-f1-29.jpg

Habár voltak pozitív hírek az energiaitalos márka háza tájáról, a csapat tanácsadója elárulta, még közel sincs végleges megállapodás 2016-os partnerüket illetően.

Christian Horner pénteken Abu-Dhabi-ban úgy nyilatkozott, a Red Bullnak sikerült megállapodni egy motorpartnerrel, ezért már egyáltalán nincs veszélyben a jövő évük. Helmut Marko azonban hamar lenyugtatta a kedélyeket, és most azt nyilatkozta, még semmi sem dőlt el.

"Még mindig motor nélkül várjuk a következő szezont, de a döntésnek ezen a hétvégén meg kell születnie." - fogalmazott a tanácsadó. 

Marko azt is elmondta, amit már egy ideje sejteni lehetett, hogy a Red Bull már csak utas a folyamatban, nincs beleszólásuk a történésekbe, és bármilyen ajánlatot kapnak, el kell fogadniuk azt. Ez persze szembemegy azzal az elképzeléssel, amiért alapvetően szakítottak a Renault-val még augusztusban: versenyképes erőforrást akartak maguknak. Mára azonban sokat változott a helyzet, és most a sok pénz ellenére inkább a túlélés s legfontosabb kérdés, nem pedig az, milyen hajtóegység dübörög majd autójuk szívében. Ez a hajtóegység pedig így minen valószínűség szerint a Renault-é lesz, miután más lehetőségük nem maradt: a Mercedes és a Ferrari nem hajlandó motorokat biztosítani a számukra, a Hondával lehetséges üzletet pedig a japánok egyetlen partnere, a McLaren vétózta meg.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr358124122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása