F1 - A MERCEDES GYANÚSNAK ÉRZI A FERRARI ÉS A HAAS EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT, AZ FIA VIZSGÁLATOT INDÍT

f1-italian-gp-2015-nico-rosberg-mercedes-amg-f1-w06-and-kimi-raikkonen-ferrari-sf15-t.jpg

A német istálló megkérte a Nemzetközi Automobil Szövetséget, vizsgálják meg közelebbről a jövőre induló Haas F1 Team és a Ferrari együttműködését.

Egyszer már megkérdőjelezték a Haas és a Scuderia együttműködését, akkor azonban az FIA nem talált semmi kivetnivalót. A Mercedes azonban a szezonzáró előtt levelet írt a szövetségnek, és megkérte őket, részletesen magyarázzák el, mi "fér bele" két csapat hasonlónemű együttműködésébe. Toto Wolff, a csillagosok sportigazgatója igyekezte hangsúlyozni, nem mutogatnak egy csapatra sem, és nem kérdőjelezik meg munkájukat, csupán válaszokat kérnek egy számukra tisztázatlan kérdésre.

Valószínűleg az szúrt szemet újra a Mercedesnek, hogy a Haas a szoros kapcsolat révén rendszeresen használja a Ferrari szélcsatornáját, ám mivel az amerikai egyesület még hivatalosan nem a királykategória tagja (jövőre csatlakoznak a mezőnyhöz), ők korlátlanul dolgozhatnak a szélcsatornában. A Ferrari pedig feltételezések szerint visszaél ezzel, és könnyen lehet rá példa, hogy pár maranellói szakember Gene Haas csapatának keretében az "anyacsapatnak" fejleszt. 

Az FIA a Mercedes levelére válaszul vizsgálatot indított az üggyel kapcsolatban. De hogy miért volt erre égetően szükség még az utolsó versenyhétvégén? Niki Lauda, a Mercedes tanácsadója elárulta, ilyen és ehhez hasonló vizsgálatokat csak a versenyszezon alatt lehet kérvényezni, ezért ha most nem kapnának válaszokat, három hónapot kellene várniuk a 2016-os idény megkezdéséig. 

A BBC és a Motorsport.com úgy tudja, a Mercedes valóban csak arra kíváncsi, mit szabad és mit nem, nem pedig az ellenfél besarazása a cél. Mégpedig azért, mert elméletileg ők is létrehoznának egy hasonlóan szoros kapcsolatot a Manor istállóval, ami jelen pillanatban pont könnyen megvalósítható lenne, hiszen a sereghajtónál rengeteg változás ment / megy végbe az elmúlt időszakban (távozó csapatfőnökök, új partnerek). 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr558123636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása