F1 - MEGVANNAK A MERCEDES ÉVZÁRÓ VERSENYÉNEK VÉGLEGES RÉSZTVEVŐI

02_jpg_1280x496_q85_crop-smart_mask-0_3px_0_3px_subject_location-1680_1624_upscale.jpg

A Mercedes motorsportbeli fennállásának eddigi egyik legsikeresebb évét búcsúztatja majd december 12-én. Ennek fényében idén a "Sztárok és Autók" rendezvényen is emelték a színvonalat!

A fent említett "Sztárok és Autók" rendezvényt ezúttal az előző évvel ellentétben nem utcai bemutatóként, hanem amolyan "mini Bajnokok Tornájaként" szervezik majd meg, méghozzá a gyártó hazai városának futball stadionjában, a stuttgarti Mercedes Benz Arénában. Az eddigiekkel ellentétben ezúttal valódi versengés lesz a márka különböző pilótái között. Az eseményre alap meghívott volt a Mercedes két F1-es pilótája, Lewis Hamilton és Nico Rosberg, valamint a stuttgartiak összes DTM-pilótája, rajtuk kívül pedig a szurkolók szavazhattak meg még 6 résztvevőt olyan jelenlegi vagy volt versenyzők közül, akik valamilyen kapcsolatban állnak a márkával.

A listán többek között Niki Lauda (háromszoros Forma 1-es világbajnok) és Elen Lohr (a DTM egyetlen hölgy futamgyőztese) is szerepelt, de a befutó hat között végül az ő nevük nem szerepelt. A szavazatok alapján a Mercedes bejelentette a hat legtöbb voksot kapó versenyzőt, így tehát már teljes a lista a németek saját Bajnokok Tornájára.

A nézők a legtöbb szavazatot Mick Schumachernek, a legendás Michael Schumacher fiának adták, ezzel ő első helyen jutott be a rendezvényre az extra meghívottak közül, több, mint 60 ezer vokssal.

A második legtöbb voksot a 13-szoros Forma-1-es futamgyőztes, valamint a Mercedes volt DTM pilótája, a nagy népszerűségnek örvendő David Coulthard kapta, ezért az ő megjelenésére is számítanak majd a VfB Stuttgart stadionjában.

A harmadik legtöbb szavazatot a kétszeres Forma-1-es világbajnok Mika Hakkinen kapta, aki nem mellesleg szintén versenyzett Ezüstnyíllal a DTM-ben királykategóriás pályafutása után. 

A negyedik bejutó, aki a nézők segítségével kiharcolta a részvételt, nem más, mint a volt Forma-1-es futamgyőztes Jean Alesi, aki szintén vezetett a németeknek a DTM-ben F1-es pályafutása végeztével. 

Az ötödik legtöbb szavazattal "Mr. DTM", azaz a Mercedes legendája, a hatszoros Német Túraautó Bajnok Bernd Schneider kapta.

Az utolsó bejutó pedig a Forma 1-es biztonsági autó sofőrje, Bernd Maylander, aki anno szintén kipróbálta magát a DTM-ben.

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr938121628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása