F1 - ELSZÓLTA MAGÁT SAINZ JR.

f1-abu-dhabi-gp-2015-max-verstappen-scuderia-toro-rosso-str10-stops-in-the-second-practice.jpg

Carlos Sainz Jr., a Toro Rosso spanyol pilótája eléggé elszólta magát, gyakorlatilag megerősítette, hogy a faenzai istálló jövőre Ferrari-motorokat fog használni.

Az elmúlt hónapokban a nemzetközi sajtó legtöbb alkalommal a Red Bull helyzetéről cikkezett, ugyanis, mint ismert, a négyszeres világbajnok csapat idő előtt felbontotta szerződését a Renault-val, hogy más motorbeszállító után nézzen, azonban a hajtóvadászat kudarccal zárult, így minden bizonnyal visszamegy régi házastársához, a Renault-hoz. Azonban a Toro Rossónál úgy tűnik, hogy erre nem fog sor kerülni, és inkább a Ferrari 2015-ös motorjait választják jövőre.

Franz Tost pedig már többször is hangoztatta, hogy nekik teljesen megfelelnek jövőre az idei Ferrari-motorok, noha a hivatalos bejelentésre még nem került sor, hogy azokat is fogják használni, habár egyik pilótájuknak, Carlos Sainz Jr.-nak sikerült elkottyantania magát pénteken. A Movistar-nak elmondta, hogy valóságos megkönnyebbülés, hogy ez lesz az utolsó futama a csapatnak a Renault-val. Gondolatait pedig úgy folytatta, hogy úgy gondolja, hogy jövőre a Ferrarinak köszönhetően több lóerő áll a csapat rendelkezésére, és megbízhatóságban is nívósabb lesz.

Sainz Jr. első szezonjára is kitért, és elmondta, hogy ez a műszaki hibákról fog emlékezetes maradni. Talán nem is véletlenül, hiszen az autó meghibásodása miatt összesen 7 alkalommal adott fel eddig futamot, ezt a számot senki sem tudta "felülmúlni". Mindeközben a csapattárs Max Verstappen látványos előzéseivel, és a nagy dobra vert bemutatkozásával kissé háttérbe szorította a spanyolt. Ugyanakkor a holland pilóta elmondta, hogy a spanyol csapattárs méltó ellenfél volt, ugyanis szoros volt a csapaton belüli párharc.

Örült a spanyol, amikor ezt nyilatkozta Verstappen - ezt be is vallotta a Movistar-nak. Azonban azt nem tudja, hogy ugyanolyan jók-e mind a ketten, ugyanis az idei szezon alapján elmondása szerint nem lehet igazságosan összehasonlítani a két versenyzőt, itt pedig a számos műszaki hibára utalt. A küzdelem szorosságát pedig a telemetria mutatta ki. Elmondta, hogy még nem volt a hollandhoz hasonló csapattársa, a GP3-ban Daniil Kvyatnak abszolút más stílusa volt. Azonban a két pilóta visszajelzései hasonlóak a Toro Rossónál, Sainz Jr. pedig elmondta, hogy ilyen még nem fordult vele elő sohasem.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr738121542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása