F1 - 2007-ES AUTÓVAL KÉSZÜLHET FEL A PIRELLI 2017-RE?

f1-brazilian-gp-2007-start-felipe-massa-scuderia-ferrari-f2007-kimi-raikkonen-scuderia-fer.jpg

2007-es autót használhat a Pirelli a 2017-ben bemutatkozó szélesebb gumiabroncs teszteléséhez, miután a Forma-1 hivatalos gumibeszállítójánál úgy érzik, hogy régebbi autóval sokkal jobban tudnák szimulálni a szabályváltozásoknak köszönhetően megnövekedő leszorítóerőt aerodinamikailag.

Az istállók technikai vezetői már megegyeztek a 2017-es aerodinamikai változásokat illetően. Azonban az akár 5-6 másodpercet gyorsuló autók nem csak a karosszéria, hanem a gumik terén is változtat. A Pirelli 2017-re szélesebb abroncsokat fog gyártani, azonban az olasz-kínai cégnek a felkészüléshez több tesztre és egy, az új gumik próbálgatására alkalmas autóra lenne szüksége.

Paul Hembery a cég motorsport igazgatója elmondta, hogy még egy 2007-es autó is szóba kerülhet, melynek hasonlóan nagyobb volt a leszorítóereje a mostani versenygépekhez képest, csak a felfüggesztés geometriáján kéne módosítani. Továbbá elmondta, hogy a gumik már önmagukban 3-3,5 másodperces javulást eredményezhetnek.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr508121978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása