WTCC - LOPEZ INDÍTOTT AZ ÉLEN KATARBAN, MICHELISZ A 2.

12278871_10153337537037057_6370597545823408830_n.jpg

A csütörtöki nulladik szabadedzést a Citroen Racing argentin kétszeres világbajnoka, José Maria Lopez nyerte, megelőzve a Yokohama Kupa két esélyesét, a zengős Michelisz Norbertet, és az SLR-nél verseny Mehdi Bennanit.

Az idei utolsó tesztet a Citroen pilótája, José Maria Loepz nyerte meg, a kétszeres világbajnok argentin pilóta valamivel több, mint két tizeddel volt gyorsabb a gyári Hondákat jelen pillanatban toronymagasan verő Zengő-pilótánál, Michelisz Norbertnél, akiről tudják, hogy az összetett bajnokságban az ötödik helyért csatázik Gabriele Tarquinivel és Tiago Monteiróval, a Yokohama Kupa elsőségért pedig Mehdi Bennanival, aki az SLR Citroenjével pont a magyar pilóta mögött zárt egy kéttizedes lemaradásban. 

Abszolút legjobb chevroletesként zárt a Losail International Circuit-en Hugo Valente, aki egy negyedik helyezéssel nyitott az idei versenynaptár ötödik, egyben utolsó új helyszínén. A franciát a másik három gyári Citroen követte, Loeb - Ma - Muller sorrendben. A legjobb ladás pedig Nicolas Lapierre lett a nyolcadik helyen zárva, aki a legjobb tízet záró chevroletes pilótákat, kisebb meglepetésre John Filippit, valamint Tom Chiltont előzte meg.

Katasztrofálisan indult a szezonzáró víkend a gyári Hondának, Gabriele Tarquini csak a 15. lett, míg Tiago Monteiro még csak egy mért kört sem tudott teljesíteni, miután már öt perc után kiforgott. A hétvége debütálója, Nasser Al-Attiyah 16. lett a Campos Chevrolet-vel, megelőzve Rob Huffot. A TCR makaói futamán győzedelmeskedő brittel szintén valami történhetett, ugyanis a Ladával csak egy majdnem 5 perces köridőt tudott összerakni.

Michelisz Norbira visszakanyarodva pedig örülhetünk a kezdésnek, ugyanakkor azzal is tisztában kell lennünk, hogy az eredmény nem feltétlenül mérvadó, ezt maga a magyar pilóta is elmondta a gyakorlás után. Elmondta, hogy az új pálya, valamint az, hogy még nem minden manufaktúra mutatta meg a valódi tempóját, az azt jelenti, hogy a sorrend még módosulhat a továbbiakban. Az első szabadedzés magyar idő szerint 17:00-kor rajtol.

A nulladik szabadedzés végeredménye:

katar_wtcc_fp1.jpg

Fotó: Citroen Racing / Facebook

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr598116772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása