F1 - AZ FIA ÉS ECCLESTONE ELÉRTÉK CÉLJUKAT AZ ALTERNATÍV MOTOROKKAL

f1-british-gp-2015-bernie-ecclestone-with-jean-todt-fia-president-on-the-grid.jpg

Ugyan bevezetésre végül nem kerülnek majd, a céljukat beharangozásukkal mégis elérte az F1 vezetősége.

A Forma-1 Bizottság keddi ülésén a többség az alternatív motorok ellen szavazott, ezért azok bevezetésére egyelőre nem kell számítani, ám a klienserőforrások ötletét szorgalmazó Bernie Ecclestone és az FIA elnöke, Jean Todt úgy tűnik, végül elérték céljukat. A gyártók (Mercedes, Ferrari, Renault, Honda) ugyanis megegyeztek abban, hogy a közeljövőben különböző javaslatokkal állnak majd elő a motorkérdés javításának témájában. Ezeket a javaslatokat a megegyezés szerint 2016. január 15-ig kell benyújtani az FIA-nak. 

Az említett javaslatok meghallgatása után pedig a csapatok felajánlása alapján megegyeznek majd az új szabályozásokban a Nemzetközi Automobil Szövetséggel, valamint a Forma-1 Menedzsment elnökével, Bernie Ecclestone-nal. A legfontosabb kérdéseket négy fő téma alkotja: a motorok árának drasztikus mértékű csökkentése, azok leegyszerűsítése, hangjukon való javítás, valamint a garantált ellátás partnerek számára (azaz kell lennie majd egy minimum számnak, ami azt alapozza meg, legalább hány csapatnak kell motort biztosítania egy adott gyártónak). 

Ezzel tehát kijelenthetjük, Ecclestone-ék elérték végső céljukat, és a nagy gyártók végre komolyan veszik az erőforrásokkal kapcsolatos problémákat. Persze fontos hozzátenni, hogy ha semmilyen előrehaladás nem lesz az ügyben az elkövetkezendő megbeszéléseken (és főként január 15-ig), akkor az alternatív hajtóegységek ötlete újra górcső alá kerülhet. Az első ilyen megbeszélést egyébként már a soron következő Abu Dhabi Nagydíjon megtartják a felek. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr488117652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása