F1 - A FORMA-1 BIZOTTSÁGA NEM KÉR AZ ALTERNATÍV MOTOROKBÓL!

f1-bahrain-gp-2015-daniel-ricciardo-red-bull-racing-rb11-stops-at-the-end-of-the-race-with.jpg

A Forma-1-es csapatok, promóterek, motorgyártók találkozóján, melyen az FIA-elnök Jean Todt, valamint a FOM első számú embere, Bernie Ecclestone is részt vett, a jelenlévők döntő többsége az alternatív erőforrások ellen voksolt.

Bernie Ecclestone és az FIA 2017-től a jelenlegi motorformula mellett szeretne egy V6-os, biturbós erőforrást is. Utóbbi egységeket független motorgyártók gyártanák le, és mindössze évi 6 millió eurót kóstálna, ami a töredéke a jelenleg a nagy gyártók által legyártott hibridmotorok árának. Ez mindannak érdekében jönne létre, hogy ne a Mercedes és a Ferrari uralja a királykategóriát, mint ahogyan az van most. A Red Bull már be is jelentette, hogy 2017-től alternatív egységekkel szeretnének versenyezni.

Amennyiben Todt és Ecclestone a decemberi FIA Motorsport Világtanács ülésén elő is hozza a témát, a döntés eredménye továbbra is tisztázatlan. Egy bizonyos, a motorgyártók elismerik, hogy jelenlegi hibridmotorok nem annyira népszerűek a Forma-1-ben, épp emiatt került képbe egy másik fajta formula, amelynek magasabb lenne a PR-értéke, hangosabb lenne és technikailag sem lenne annyira túlontúl összetett. A Ferrari képviselete egyébként előrukkolt egy koncepcióval, amely hibridrendszerrel rendelkező V8-asokat rejtene önmagában, KERS-el.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr218107076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása