F1 - A ROC-TÓL KÉNE TANULNIA A FORMA-1-NEK?

general-race-of-champions-2015-winner-sebastian-vettel.jpg

Sokak szerint a Forma-1 tanulhatna a Bajnokok Tornájától, hogy nézőbarátabbá váljon a királykategória.

A Race of Champions, azaz a Bajnokok Tornája egy olyan különleges esemény, amely évente kerül megrendezésre, és különböző szériák kiemelkedő alakjai csaphatnak össze különféle járgányokkal úgy, hogy a versenyzést és a szórakozást összekapcsolják. Amikor kiderült, hogy a 2015-ös londoni show a Brazil és az Abu Dhabi Nagydíj között kerül megrendezésre, arra számítottunk, hogy kevés lesz a Forma-1-es érdekeltség, ahhoz képest a jelenlegi mezőnyből pályára gurulhatott a győztes Sebastian Vettel, Felipe Massa, Jenson Button, Nico Hülkenberg, Daniel Ricciardo és Romain Grosjean, tehát a pilóták majd' egyharmada.

A Sky Sports F1-nek a Williams mérnöke, Rob Smedley mondta el, aki a ROC-on a brazil Massának, hogy a Forma-1-nek példát kéne vennie a ROC-tól, ugyanis az eseményen az elsőtől az utolsó pillanatig mindennek a középpontjában a szórakoztatás volt, többet kellene gondolni a nézőközönségre.

A show-n résztvevő Nico Hülkenberg sem gondolja nagyon másképp, habár ő arra is kitért, hogy tetszett neki az, hogy csak percekkel a pályára gördülés előtt tudták meg, hogy milyen autókkal fogják azt megtenni, tehát nem volt esélyük a beállításokkal játszani a pilótáknak. A német pedig a kiszámíthatatlanság érdekében már korábban javasolta a szabadedzések jelentős mértékű háttérbe szorítását.

Az IndyCar 2012-es bajnoka, Ryan Hunter-Reay tetszését pedig az nyerte el, hogy az eseményt stadionban rendezték meg, ez pedig egy teljesen más érzést biztosított neki a versenyzéshez. A szériájában ez leginkább az oválpályás futamokon, mint például Iowában vitelezhető ki.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr608106286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása